MF Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Od dzisiaj 3ds max 7 odmówił mi posłuszeństwa. W ostatnim miesiacu pare razy zdarzyło się cos dziwnego, mianowicie przy uruchamianiu 3ds maxa cos wydaje dziwny dźwięk (jakby coś przestawało pracować) i nagle komputer się zawiesza. Dziś zdarzyło się cos podobnego. Ale po restarcie, przy uruchamianiu maxa, wypluwa mi taki błąd: "Aplikacja nie została właściwie zainiciowana (0xc0000006)." Wszystko byłoby dobrze, gdyby to było tylko w 3ds maxie (jak zwykle reinstall i po sprawie), ale podobny problem pojawił się przy uruchamianiu Rhinocerosa: Sygnatura błędu: InPageError P1: c000009c P2:00000003... Sprawdzałem pamięc, wszystko jest w 100 % ok. Może to problem z kartą graficzna... Albo poprostu cos sie posypało w sterownikach ? Mój sprzęcik: Celerona 1000, gforce 2 mx 64 MB, 256 ramu... Umieszczam wątek w dziale hardware ponieważ myśle ze to coś ze sprzętem. Prosze o szybką odpowiedź, na gwałt potrzebuje wykonać cos w 3ds max :/... Pozdrawiam.
polka dot Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 w sumie glupie co pisze no ale moze zwieksz rozmiar pliku stronicowania...
MF Napisano 13 Maj 2005 Autor Napisano 13 Maj 2005 Przecież go nie zmieniałem i jest cały czas tak jak przed awarią ... Możliwe że to coś z dyskiem, zaraz zrobie gruntowny scandisk...
polka dot Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 a na ile masz ustawiony? nie lubie takich niespodzianek i wspulczuje :(
MF Napisano 13 Maj 2005 Autor Napisano 13 Maj 2005 1 GB, i to napewno nie to, bo uruchamiając nawet nie zdąży paru MB do pamięci zapisac ... O dziwo np XSI sie uruchamia ;)...
tobi_k Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Miałem coś takiego jak zainstalowałem jakiś kodek, już nie pamiętam jaki. Objawy były takie same i nie odpalał sie tylko max, rhino i gadu-gadu.
MF Napisano 13 Maj 2005 Autor Napisano 13 Maj 2005 nie no nic nie instalowalem, a gg dziala :P Doszedlem do wniosku, że to cos z dyskiem, moze bledne sektory, ale CHKDSK nic nie wykryl :/
tobi_k Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 mi sie wydaje ze to nie sprzet, raczej cos ze sterami albo z windowsem:/
David14 Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 standartowe pytanie czy przeskanowałeś to jakimś anty virem?? już niepamiętam ale jak miałem stary dysk(2000r) to po uszkodzeniu klastrów też jakiś błąd wyskakiwał
MF Napisano 13 Maj 2005 Autor Napisano 13 Maj 2005 Nie żadne sterowniki, nie żadna winda tylko dysk sie posypał :(... Robiłem scandiska i dysk zaczął pracować jak szalony, stukał itp... Zrobiłem reset i przestało go wykrywać. Po paru próbach (rzucie dyskiem o podłoge, do celu itp) zaczął wreście odpowiadac, jednak spory kawałek dysku nie moge sformatować... Na szczęście partycje ze scenami, teksturami i programami są całe :]... Robie teraz backupy na płytach bo nie wiem ile jeszcze pociągnie ( nie testowałem jeszcze czy max się odpala, ale juz z błednych sektorów nie będzie korzystać więc powinno być wszystko ok ;)... Pozdrawiam
tobi_k Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Nie lubie takich wypadków:/ Już 3 dyski mi padły i wiem co to znaczy. Na szczęście ostatni był na gwarancji i mi wymienili na nowy:)
polka dot Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 male a ten dysk jakiej firmy? nie przypadkiem samsung?
polka dot Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 wiedzialem :\ no to czym predzej zrzucaj na cd :\ dyski samsunga to najwiekszy szit, przez nie moja mazda sie poszla walic :(
David14 Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 mój samsung z 2000r był tak delikatny że przez trzy lata walneły sie pierwsze klastry, ale win 98 chodził jak chciałem zainstalować XP to wywalał błąd, a w kompa nie kopałem nie uderzałem nic a tu nagle padły klastry zapamiętajcie dyski SAMSUNG to szit teraz mam baracuda 80 :-)))
polka dot Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 a ja caviara 80, poki co bylem bardzo zadowolony ale teraz juz nie jestem :( zobaczymy co po formacie bedzie ale jak go raz przenioslem, to po powrocie partycja systemowa dzialala tylko dobrze, a dwie pozostale pisze ze maja 100mb i 0 wolnego > uwaga na przyszlosc - nie nosic caviarow
tobi_k Napisano 14 Maj 2005 Napisano 14 Maj 2005 Ja mam Caviara i noszę go bardzo często, narazie chodzi bezproblemowo, a ma już 3 lata. Co do samsungów to sie nie wypowiadam bo nikt z moich znajomych nie miał(na szczeście;)). Polecam Baracudy bo są bardzo ciche, wydajne i maja 5 LAT GWARANCJI!!!
Rekomendowane odpowiedzi