Marek G Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 pokoik wykonałem w 3d max + vray .czekam na wasze opinie . mam pytanie dlaczego jak dam ściany białe i światło vray i direct też w kolorze białym to ściany w rezultacie przebariają mi się na inny kolor - napewno nie jest to biały. ? pozdr
Marcin Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 przebarwienia to pewnie blending ... zapewne masz cos kolorowego w scenie co powoduje barwienie swiatla zdaje mi sie ze uzywasz linear w colormapingu vraya (zakladka color maping) i przepala ci to troche kolory ... w tej scenie do scen z oswietleniem dzinnym polecam exponetial ... ktory tak nie przepala kolorow a do scen nocnych polecam HSV ktory prawie wogle nie przepala kolorow przy czym mozna dac wysoki multiplier swiatlem bez martwienia sie o przepalanie sceny ... a scena jak scena ... troche za malo ... to wyglada jak szybki test a nie skaczona praca ;]
Marek G Napisano 13 Maj 2005 Autor Napisano 13 Maj 2005 Marcin - dzieki za szybką odpowiedź, jeżeli chodzi o linear w colormapingu to masz rację ale ja nie mogę tam wybrać co innego bo tylko ta opcja jest. scene robiłem głównie żeby poćwiczyć światło i vraya.
ZiBi_PL Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 a mi to sie podoba kanapa. bardzo ladnie zrobiona i przyjemna dla oka. razi mnie natomiast ta sciana z szyba. dziwnie to wyglada
Vegavin Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 Czy mi sie zdaje, czy te obrazki na scianach wisza w dziwnych miejscach? Chyba nikt ich tak nie wiesza :)
JunioR Napisano 13 Maj 2005 Napisano 13 Maj 2005 mnie bardzo razi okno i promienie ktore padaja na sofe i stolik, a tak ogolnie to spoko.
Rekomendowane odpowiedzi