Marek G Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 pokoik wykonałem w 3d max + vray .czekam na wasze opinie . mam pytanie dlaczego jak dam ściany białe i światło vray i direct też w kolorze białym to ściany w rezultacie przebariają mi się na inny kolor - napewno nie jest to biały. ? pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 przebarwienia to pewnie blending ... zapewne masz cos kolorowego w scenie co powoduje barwienie swiatla zdaje mi sie ze uzywasz linear w colormapingu vraya (zakladka color maping) i przepala ci to troche kolory ... w tej scenie do scen z oswietleniem dzinnym polecam exponetial ... ktory tak nie przepala kolorow a do scen nocnych polecam HSV ktory prawie wogle nie przepala kolorow przy czym mozna dac wysoki multiplier swiatlem bez martwienia sie o przepalanie sceny ... a scena jak scena ... troche za malo ... to wyglada jak szybki test a nie skaczona praca ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek G Posted May 13, 2005 Author Share Posted May 13, 2005 Marcin - dzieki za szybką odpowiedź, jeżeli chodzi o linear w colormapingu to masz rację ale ja nie mogę tam wybrać co innego bo tylko ta opcja jest. scene robiłem głównie żeby poćwiczyć światło i vraya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
curka Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 faktycznie pusto, ale kolor mily :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZiBi_PL Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 a mi to sie podoba kanapa. bardzo ladnie zrobiona i przyjemna dla oka. razi mnie natomiast ta sciana z szyba. dziwnie to wyglada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vegavin Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 Czy mi sie zdaje, czy te obrazki na scianach wisza w dziwnych miejscach? Chyba nikt ich tak nie wiesza :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JunioR Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 mnie bardzo razi okno i promienie ktore padaja na sofe i stolik, a tak ogolnie to spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts