Napisano 17 Maj 200519 l czesc! ostatnio robilem taki obrazek ale chcialbym jeszcze go jakos poprawic dlatego licze na konstruktywna krytyke i jakies rady od Was. dzieki i podrawiam
Napisano 17 Maj 200519 l moglbys troche popracowac nad tym grzybem, a szczegolnie nad dalszym planem! JoKeR
Napisano 17 Maj 200519 l Hmm.. kontrast na kolorach (przebicia białego) jest taki jak na pracach naiwnych na starówce. Kolorki też takie chemiczne. Hmm.. jedyne co mogę poradzić to zmień styl, bo w tej w której jest ten obrazek więcej się nie da osiągnąć ;)
Napisano 17 Maj 200519 l ten muchomor wyglada mi na loda na patyku, ale praca wedlug mnie fajny klimacik ma.
Napisano 17 Maj 200519 l hmm..praca kolorytycznie wyszła kiepsko bo przyciemniałeś kolorem czarnym a rozjaśniałeś kolorem białym co sprawiło ze praca stała się troche monochromatyczna a kolorki mało soczyste..liście musiały by być ze szkła albo metalu zeby tak jasno odbijać światło(żeby było ono aż prawie białe).używaj do ściemniania innego ciemniejszego odcienia koloru, nie uzywaj czarnego[jedynie w wyjątkowych wypadkach].klimat fajny i pomysł też i wykonanie też tylko z małymi błędami:]
Napisano 17 Maj 200519 l Autor wcale czarnym nie przyciemnialem ani bialym nie rozjasnialem. juz mi sie kiedys za to dostalo hehe. uzywam tych slajderow HSB i raczej roznicuje w taki sposob odcienie. nie wiem, na prawde tak to wyglada? raczej zazwyczaj ewidentnie widac kiedy jest przyciemniane czarnym. widze to u siebie na poprzedniach pracach bo kiedys tak na niby latwizne szedlem. slowo- zadnych czerni ani bieli tym razem. moze faktycznie przesadzilem z kontrastami szczegolnie w swietle. ale na roznych zdjeciach zauwazylem ze trawa czy liscie w swietle slonecznym maja nawet bardziej rozjasnione powierzchnie. nie rozumiem co oznacza kolory chemiczne. koloty jak kolory. to w takim razie jak polecacie je dobierac? moze to przez to ze pliku musialem obnizyc zeby obrazek zalaczyc. ale chyba nie... no i fakt ze moglem obiekty w oddali zaniedbac, no i z muchomorem walczylem conieco. a co do techniki to czy chodzi o zly dobor narzedzi? z drugiej strony faktycznie moze wygladac to na poprostu odwalona prace i malo urozmaicen... ale raczej jestem poczatkujacy i jeszcze eksperymentuje. w kadym razie dzieki Wam ze zajrzeliscie i za komentarze. naprawde doceniam. pozdrawiam
Napisano 17 Maj 200519 l Kolorki i kontrast łatwo poprawic troszke mi ten szary blur nie pasi w górnym lewym... jak na poczatkujacego i eksperymentujacego to bardzo priti :P Pozdrawiam
Napisano 17 Maj 200519 l chemiczne kolorki to tak jakbyś malował akwarelką nie mieszając ze sobą kolorów, tylko dysponując tymi czystymi z gamy z pudełka.
Napisano 17 Maj 200519 l Autor DeeXteR, dzieki. to takie (najwyrazniej nieudane) promienie. tez zaczerpniete ze zdjec lasow i obrazkow z podobnymi sceneriami. Maceo, w sumie masz racje. troche nudne te kolory. to teraz musze podpatrzec jak inni sprytnie je mieszaja.
Napisano 18 Maj 200519 l chemiczne kolorki to tak jakbyś malował akwarelką nie mieszając ze sobą kolorów, tylko dysponując tymi czystymi z gamy z pudełka. u mnie w plastyku mówili "kolorki prosto z tubki" nieporozumien nie było :D
Napisano 18 Maj 200519 l hm w takim razie poprostu jest zbyt duża i zbyt gwałtowna różnica między jasnym odcieniem na liściu a ciemnym bardziej ją "upłynnić" i powinno być lepiej..z daleka ten obrazek wygląda ok, bo właśnie w wyniku pomniejszenia to przechodzenie z jednego koloru na drugi jest "upłynnione" ...zbyt gwałotwnie przechodzisz z bardzo ciemnego do jasnego...tak mi się zdaje ze tutaj lezy błąd...polecam mieszanie farb czyli jest w photoshopie taka opcja z obrazkiem rozcierania palcem dzieki temu można uzyskać inne kolory rozmazujac ciemniejszy i jaśniejszy odcień zieleni bardzo dobrze widać ten błąd na ślimaku jasny soczysty róż na ciemnym tle[zapomniałeś o koloru pomiędy tym różem i tym ciemnym kolorem jego całej skorupki...Hihi ja też jestem początkujący i przez wytykanie moich niedociagnięć się tez dużo uczę...efekty niedługo:]