Napisano 18 Maj 200520 l Witam! To moja pierwsza powa偶niejsza praca w 3ds (zazwyczaj pracuje w LW i Modo). Do modelingu uzy艂em Modo a render itd. w 3ds. Scena powstala naprawde szybko, jakies 45 minut, reszte czasu czyli dwa dni stracilem na ustawianiu vray`a metoda prob i bled贸w. Wiem ze scena jest troche niedopracowana ale i tak chcialbym uslyszec co o niej sadzicie (biorac pod uwage fakt ze jestem noobem jezeli chodzi o trejs w Vray`u). 聽 聽 Pozdrawiam 艁ukasz
Napisano 18 Maj 200520 l Ca艂kiem fajnie, dziwi臋 si臋 tylko czemu te cienie od directa takie ostre. Aby je zmi臋kczy膰 wystarczy tylko w opcji 艣wiat艂a da膰 cienie VRayowskie z area shadows. Wtedy by艂oby naprawd臋 good:-) 聽 Nie wiem czy mi si臋 zdaje, ale 艣wiat艂o od okna (zdaje si臋, VRayowskie) jest troch臋 jakby rozmyte i daje zbyt niewyra藕ne cienie i kontrasty na 艣cianach, suficie i pod艂odze (bo intensywno艣膰 jest ok). 聽 Pzdr
Napisano 19 Maj 200520 l Autor Wielka_Siostra : w tym wypadku uzy艂em Vray shadow (ale zabardzo nie kumam co masz na mysli pisz膮c "VRayowskie z area shadows." jezeli mozesz to wyjasnij ;D), masz racje twierdzac ze cienie powinny byc bardziej miekkie. 聽 aaa : thanks! 聽 pozdrawiam 艁ukasz
Napisano 19 Maj 200520 l Wporzadku jest picture :) ale parkiet mi sie neipodoba, textura jakas rozmazana.. parkiet wyglada na niepolakierowany.. to chciales osiagnac ? moze to przez AA jakiego uzyles ? adaptive ? i co uzyles jako second bounce ? moglbys troche ustawienia gi podkrecic bo cienie rozmazane dosyc. Jak chcesz miec ladne cienie to nie dawaj store with irradience dla vrayllightow.
Napisano 19 Maj 200520 l Na stronie evermotion s膮 fajne videotutoriale do vraya, mo偶e Ci si臋 przydadz膮. 聽 http://www.evermotion.org/index.php?unfold=tutorials&unfold_tutorials=4#1.4 聽 聽 聽 Pozdrawiam
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto