Napisano 18 Maj 200519 l Witam! To moja pierwsza poważniejsza praca w 3ds (zazwyczaj pracuje w LW i Modo). Do modelingu uzyłem Modo a render itd. w 3ds. Scena powstala naprawde szybko, jakies 45 minut, reszte czasu czyli dwa dni stracilem na ustawianiu vray`a metoda prob i bledów. Wiem ze scena jest troche niedopracowana ale i tak chcialbym uslyszec co o niej sadzicie (biorac pod uwage fakt ze jestem noobem jezeli chodzi o trejs w Vray`u). Pozdrawiam Łukasz
Napisano 18 Maj 200519 l Całkiem fajnie, dziwię się tylko czemu te cienie od directa takie ostre. Aby je zmiękczyć wystarczy tylko w opcji światła dać cienie VRayowskie z area shadows. Wtedy byłoby naprawdę good:-) Nie wiem czy mi się zdaje, ale światło od okna (zdaje się, VRayowskie) jest trochę jakby rozmyte i daje zbyt niewyraźne cienie i kontrasty na ścianach, suficie i podłodze (bo intensywność jest ok). Pzdr
Napisano 19 Maj 200519 l Autor Wielka_Siostra : w tym wypadku uzyłem Vray shadow (ale zabardzo nie kumam co masz na mysli pisząc "VRayowskie z area shadows." jezeli mozesz to wyjasnij ;D), masz racje twierdzac ze cienie powinny byc bardziej miekkie. aaa : thanks! pozdrawiam Łukasz
Napisano 19 Maj 200519 l Wporzadku jest picture :) ale parkiet mi sie neipodoba, textura jakas rozmazana.. parkiet wyglada na niepolakierowany.. to chciales osiagnac ? moze to przez AA jakiego uzyles ? adaptive ? i co uzyles jako second bounce ? moglbys troche ustawienia gi podkrecic bo cienie rozmazane dosyc. Jak chcesz miec ladne cienie to nie dawaj store with irradience dla vrayllightow.
Napisano 19 Maj 200519 l Na stronie evermotion są fajne videotutoriale do vraya, może Ci się przydadzą. http://www.evermotion.org/index.php?unfold=tutorials&unfold_tutorials=4#1.4 Pozdrawiam