rafal111 Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 Witam.Chce wyrenderowac animacje ,ale chodzi mi o render w obrazkach ktory dopiero potem skleje w jakims programie.jak to zrenderowac??
mistrz3d Napisano 22 Maj 2005 Napisano 22 Maj 2005 poprostu podajesz w render/save as/jpeg(albo bmp) i renderujesz... jesli o to Ci chodzi
Tomasz Kucharz Napisano 26 Maj 2005 Napisano 26 Maj 2005 ajj - tylko nie bmp, ani jpg, polecam tiff, ew. tga bmp i jpg mają bardzo stratną kompresje - wyjdzie kicha pozdro
razor Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 "bmp ma stratną kompresję" ........bmp - bitmap, tu w zasadzie nie ma kompresji. Zobacz czy program w którym będziesz to składał obsłuży .tga , jesli tak to polecam ełaśnie ten format - opieram to na własnym doświadczeniu.
_michal Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 Virtual Dub ładnie składa obrazki w animację... tga też... No i można sobie różne formaty kompresji wybrać.
Bacry Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 no i sam max też ładnie skleja w animację a bmp nie ma żadnej kompresji przez co bedzie strasznie dużo miejsca zajmować.
Tomasz Kucharz Napisano 27 Maj 2005 Napisano 27 Maj 2005 racja - pokręciłem z gifem nie ma - standardowo można użyć kompresji RLE - jest bezstratna ale działa tylko dla 4 i 8 bitowych obrazków ogólnie rzecz biorąc mój ukochany format to TGA
Rekomendowane odpowiedzi