Napisano 26 Maj 200519 l Hej Chcę tak zrobić że po najechaniu myszką na odpowiednie miejsce animki przez 1 sekundę będzie sie coś "działo" a później pojawi się tekst: IP, Rozdzielczość i używana przeglądarka zwiedzającego stronkę. Jak to można zrobić? We Flashu trzeba coś specjalnego wpisać żeby pokazało mi te 3 parametry? Jeśli tak to co? Jeśli nie to jak to trzeba wpisać żeby było ok? Byłbym wdzięczny za pomoc Pozdrawiam Gutek
Napisano 26 Maj 200519 l on(rollOver) { _root.costam.play(); } w _root.costam zrób animkę a w ostatniej klatce wpis : stop(); poletxt1 = ScreenX......// coś takiego było teraz nie pamiętam //i nie mam czasu sprawdzić - wyświetla ci rozdzielczość // sprawdź w helpie poletxt2 = ... // ip z poziomu flasha się wyświetlić chyba nie da, //ale za pomocą php i Javy się da no i nie pamiętam jak :P; poletxt3 = //tak jak wyżej
Napisano 26 Maj 200519 l A po co te cale _root ? :/ Nie lepiej napisac w klatce: dowolny_mc.onRollOver = function(){ this.play(); //ewentualnie inny klip filmowy } Odnosnie rozdzielczosci : System.capabilities.screenDPI System.capabilities.screenResolutionX System.capabilities.screenResolutionY Odnosnie IP i przegladarki: http://www.actionscript.org/forums/showthread.php3?s=&threadid=20123
Napisano 26 Maj 200519 l _root to było na wszelki wypadek, jakby się pogubił, ale tym twoim sposobem też można - to prawie to samo :)
Napisano 26 Maj 200519 l To jest to samo, tylko,ze jesli klip filmowy znajdzie sie w innym miejscu , np. _root.film.tutaj , wtedy kod przestaje dzialac. Po co utrudniac sobie zycie, jesli kod moze byc uniwersalny.
Napisano 26 Maj 200519 l Autor heh no niestety ActnScriptem dopiero zaczynam sie bawic... ten drugi kod to mi kompletnie nic nie mówi, ten pierwszy rozumie.. prawie, poletxt1 Pozdrawiam Gutek
Napisano 26 Maj 200519 l tak, ale 3rdtrek ma rację, lepiej wstawić ten kod, z tym że trzeba podstawić nazwę MC i będzie to samo co u mnie, a w ostatniej klatce napisz to co powiedziałem.
Napisano 26 Maj 200519 l http://www.idraw.republika.pl/rozdzielczosc.html http://www.idraw.republika.pl/rozdzielczosc.fla Prosze
Napisano 26 Maj 200519 l Autor ooo dokładnie o takie coś mi chodziło! Serdeczne Dzięki. W końcu mogę ruszyć dalej z robotą:) Jeszcze raz Wielkie Dzięki, tym bardziej że tak szybko mi pomogliście. Pozdrawiam Gutek
Napisano 2 Czerwiec 200519 l To jest to samo, tylko,ze jesli klip filmowy znajdzie sie w innym miejscu , np. _root.film.tutaj , wtedy kod przestaje dzialac. Po co utrudniac sobie zycie, jesli kod moze byc uniwersalny. troche bez sensu :) bo jesli zakladasz ze tym buttonem jest wlasnie ten film, to po co this? wystarczy play - a jesli to inny film, to i tak bedziesz musial podac caly adres, bo this go sam nie wyczaruje nistety ;)
Napisano 4 Czerwiec 200519 l dd.stop(); dd.onPress = function(){ play(); // oddtwarza caly film this.play(); // oddtwarza movieclip dd } play(); odnosi sie przeciez do calego filmu, a nie MovieClipa :/ A odnosnie zmiany sciezki: fakt :] Pomylilo mi sie ;)
Napisano 4 Czerwiec 200519 l play(); odnosi sie przeciez do calego filmu, a nie MovieClipa :/ A odnosnie zmiany sciezki: fakt :] Pomylilo mi sie ;) wiec sprobuj wpisac w tym samym miejscu play ale bez this i zobaczysz ze dziala tak samo :) bo po co pisac "odtwarzaj film tu", jesli jestes "tu" i wystaczy napisac "odtwarzaj film" :) co innego jesli chcial bys przekazac sciezke z tym filem do jakiegos obiektu, wtedy jak najbadziej nie ma sensu pisac wszystkiego zaczynajac od _root, a wystarczy this pozdrawiam :)
Napisano 5 Czerwiec 200519 l Nie, nie :] play(); ,a this.play(); rozni sie - Sprawdz ;) play(); oddtworzy caly film, czyli nie movie clip'a. Nie mozna zastosowac samego play(); zamiast this.play(); , jezeli zamierzasz oddtworzyc movie clip :/ Przyklad: http://www.idraw.republika.pl/player.html
Napisano 7 Czerwiec 200519 l Nie, nie :] play(); ,a this.play(); rozni sie - Sprawdz ;) play(); oddtworzy caly film, czyli nie movie clip'a. Nie mozna zastosowac samego play(); zamiast this.play(); , jezeli zamierzasz oddtworzyc movie clip :/ Przyklad: www.idraw.republika.pl/player.html ok, twoj przyklad dziala tak jak mowisz, lecz tego co na poczatku napisales wynikalo ze chciales sie pozbyc niepotrzebnego adresowania, a zaczynasz od adresu mc "dd." - zeby pozbyc sie zupelnie adresowania mozna zrobic to tak jak w zalaczonym przykladzie pozdrawiam