Jump to content

1s. animacji a później ma sie pojawić IP, Rozdzielczość. Jak to zrobic?


gutek

Recommended Posts

Hej

Chcę tak zrobić że po najechaniu myszką na odpowiednie miejsce animki przez 1 sekundę będzie sie coś "działo" a później pojawi się tekst: IP, Rozdzielczość i używana przeglądarka zwiedzającego stronkę.

Jak to można zrobić?

We Flashu trzeba coś specjalnego wpisać żeby pokazało mi te 3 parametry? Jeśli tak to co? Jeśli nie to jak to trzeba wpisać żeby było ok?

Byłbym wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam

Gutek

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

on(rollOver)

{

_root.costam.play();

}

w _root.costam zrób animkę a w ostatniej klatce wpis :

stop();

poletxt1 = ScreenX......// coś takiego było teraz nie pamiętam

//i nie mam czasu sprawdzić - wyświetla ci rozdzielczość

// sprawdź w helpie

poletxt2 = ... // ip z poziomu flasha się wyświetlić chyba nie da,

//ale za pomocą php i Javy się da no i nie pamiętam jak :P;

poletxt3 = //tak jak wyżej

Link to comment
Share on other sites

A po co te cale _root ? :/

Nie lepiej napisac w klatce:

 

dowolny_mc.onRollOver = function(){
this.play(); //ewentualnie inny klip filmowy
}

 

Odnosnie rozdzielczosci :

System.capabilities.screenDPI

System.capabilities.screenResolutionX

System.capabilities.screenResolutionY

 

Odnosnie IP i przegladarki:

http://www.actionscript.org/forums/showthread.php3?s=&threadid=20123

Link to comment
Share on other sites

ooo dokładnie o takie coś mi chodziło! Serdeczne Dzięki.

W końcu mogę ruszyć dalej z robotą:)

Jeszcze raz Wielkie Dzięki, tym bardziej że tak szybko mi pomogliście.

Pozdrawiam

Gutek

Link to comment
Share on other sites

To jest to samo, tylko,ze jesli klip filmowy znajdzie sie w innym miejscu , np. _root.film.tutaj , wtedy kod przestaje dzialac.

Po co utrudniac sobie zycie, jesli kod moze byc uniwersalny.

 

troche bez sensu :) bo jesli zakladasz ze tym buttonem jest wlasnie ten film, to po co this? wystarczy play - a jesli to inny film, to i tak bedziesz musial podac caly adres, bo this go sam nie wyczaruje nistety ;)

Link to comment
Share on other sites

dd.stop();

dd.onPress = function(){

play(); // oddtwarza caly film

this.play(); // oddtwarza movieclip dd

 

}

play(); odnosi sie przeciez do calego filmu, a nie MovieClipa :/

A odnosnie zmiany sciezki: fakt :] Pomylilo mi sie ;)

Link to comment
Share on other sites

play(); odnosi sie przeciez do calego filmu, a nie MovieClipa :/

A odnosnie zmiany sciezki: fakt :] Pomylilo mi sie ;)

 

wiec sprobuj wpisac w tym samym miejscu play ale bez this i zobaczysz ze dziala tak samo :)

bo po co pisac "odtwarzaj film tu", jesli jestes "tu" i wystaczy napisac "odtwarzaj film" :)

 

co innego jesli chcial bys przekazac sciezke z tym filem do jakiegos obiektu, wtedy jak najbadziej nie ma sensu pisac wszystkiego zaczynajac od _root, a wystarczy this

 

pozdrawiam :)

Link to comment
Share on other sites

Nie, nie :]

play(); ,a this.play(); rozni sie - Sprawdz ;)

play(); oddtworzy caly film, czyli nie movie clip'a.

Nie mozna zastosowac samego play(); zamiast this.play(); , jezeli zamierzasz oddtworzyc movie clip :/

Przyklad: www.idraw.republika.pl/player.html

 

ok, twoj przyklad dziala tak jak mowisz, lecz tego co na poczatku napisales wynikalo ze chciales sie pozbyc niepotrzebnego adresowania, a zaczynasz od adresu mc "dd." - zeby pozbyc sie zupelnie adresowania mozna zrobic to tak jak w zalaczonym przykladzie

 

pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy