werfik Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 witam sprobuje zapytac prosto ;) mam siatke/plane/ o segmentach 3/3 teraz chce srodkowy fragment /prostokat b2;)/ podzielic na kilka mniejszych segmentow.. tak zeby tylko w srodkowej czesci, miec pole podzielone znow powiedzmy jako 3/3 segmenty.. jak to zrobic??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VGT Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 recznie da sie: cut, slice plane Można też za pomocą tesselate Marcin -> ale bardziej globalnie to widzisz, o opisywaniu convert to poly zapomniałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 zaznacz obiekt ... prawym przyciskiem > convert to editable poly lub dodaj modyfikator edit poly ... tam wchodzisz w selekcje polygonów ... zaznaczasz ten srodkowy polygon i za pomocą quick slice tniesz zaznaczony polygon jak chcesz ... z pomocą snap tool mozesz sobie rowno pociąc lub mozesz zaznaczyc ten polygon i funkcją tessellate ---Edit--- VGT - stary jestem , nie te lata nie ten reflex :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werfik Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 dzieki :] a nie da rady gdzies poprostu ustawic ilosci segmentow tego srodkowego plane?? byloby prosciej niz slice i na pewno rowno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 zaznacz edge plane ktore maja miec wiecej segmentow i daj connect z odpowiednia wartoscia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werfik Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 jak edge plane zaznacz??? bo nie rozumiem... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 hehe masz plane convert edit poly i zaznaczasz edge:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi