TrojkaT Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 jak moge przesunac te rureczki ( dolna czesc) o 360 stopni, zeby poprostu byly one przeciwnie skierowane niz sa teraz ?? sory na zdjeciu powinno byc 360 :)
Bacry Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 przesunięcie czy obrót decyzja należy do ciebie :> zwyczajnie uchwyć vertexy przesuń tam gdzie potrzebujesz a potem poprzesówaj tangenty vertexów (te proste kierunkowe). przesunięcie o 180 stopni nie jest możliwe.
Marcin Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 w main menu obok menu "help" masz takiego motylka ... i tam odbij ten model w osi "Y" ;] chyba o to chodzi ...
Bacry Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 proste rozwiązania zawsze przychodzą najtrudniej (przynajmniej mi) :D
TrojkaT Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 chyba nie o to chodzi :) chodzi o to ze ja niechce tego elementu calego odbijac czy obkrecac itd. chodzi mi zeby gorna czesc byla jak jest, a dolna obrocic o 360 te bardziej wygiete rurki ! :)
Marcin Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 cos takiego chcesz ? to wystarczy odbić i tyle ... nei wiem nad czym ty jeszcze placzesz ... ps. jak cos obracasz o 360 stopni to chyba logiczne ze po obrocie nie zmienia swojego polozenia ... wiec na obrazku dobrze jest
.ai Napisano 29 Maj 2005 Napisano 29 Maj 2005 jak obrucisz o 360 stopni to tak jak byś obrucił o 0 czy nie mam racji? ale jak byś tak Detach'noł dolną część modelu, zrobił mirrora, Attach'noł i zweldował vertexy. A tak wogule jeżeli to są splajny to wystarczy spojrzeć na ten model z drugiej strony i jest dobrze :]
TrojkaT Napisano 29 Maj 2005 Autor Napisano 29 Maj 2005 marcin ten motylek to mirror :D dziwne skojarzenia hehe wielkie dzieki juz zrobilem :D lol a z tymi stopniami to rzeczywiscie zakrecilem sie :(
Rekomendowane odpowiedzi