Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

tą scenkę modelowałem sobie od jakiegoś pół roku kiedy tylko miałem wolną chwilę, np w przerwach od matury..teraz mam wolne wiec skończyłem i stwierdziłem ze wystawię a co mi tam, wkońcu kiedys trzeba coś pokazać :)

dużo w tej pracce jest do poprawienia, ale niestety komp już nie wyrobił, no i musiałem z zieleni i coponiektórych detali zrezygnować.

więc proszę o zjechanie bez litości :)

link do wersji hi-res:

http://img207.echo.cx/img207/9244/kaplica3aq.jpg

POZDROWIONKA

edit:69 post :)

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Troszkę to "klockowate", scena jest oświetlona przez dość ostre słońce a niebo masz zachmurzone. Brama jest ok ale przy fundamencie płotu zapomniałeś dać UV Map (tak mi się wydaję) no i górę tego fundamentu przez to masz rozmazaną. Widać to na hi- res.Bramę też bym trochę przybrudził.

Napisano

Mi się wydaje że to tło tak lekko nie pasuje - szczyty gór, a tu nawet mgły nie ma?

Napisano
  • Autor

dzieki za liczne komentarze :D

belus-wiem że klockowate, ale komp juz nie uniósl by więcej poly...niestety pracujęna domowm sprzęcie i musze się nauczyć oszczędzać poly....

kuba333-zazwyczaj mgła nie jest potrzebna zeby góry były tak widoczne...wyjżyj za okno :D

pozdrawiam :)

Napisano

Chciałbym sie dowiedziec ile ta scenka ma Poly?

Metodą na czkawki kompa w pracy nad takimi scenkami może być wyświetlanie skończonych obiektów jako Box-y. Wystarczy we wlasciwosciach obiektu zaznaczyc opcje - Display as Box.

Napewno pomoze.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

scena z calym wnetrzem ma okoli 60000 poly, ale wnetrze wywalilem, zostalo ich jedynie 50000..i tak moj komp pada...i dziwie sie dlaczego inne sceny spokojnie unosi z wieksza iloscia poly...

a skończone obiekty ukrywam i wyciagam tylko do renderowania(albo nawet nie-render hidden)

pozdrawiam

Napisano

fajne,ale jak dla mnie troszke za sterylne nie widac ani gram brudu ,zaciekow i tym podobnych

Napisano

no tlo w ogole nie pasuje, ten kosciol w oddali musi byc ciemniejszy od tych 1-planowych, texturki dachowek do wymiany i te nieszczesne gory - na co one tam komu?... a pozatym to dobra pracka.

Napisano

Gdybys zmienił textury dachówek i tło praca wyglądałaby o wiele lepiej. Znajdź fajne niebo (bez żadnych gór)

Napisano

Pomysł fajny,

Ja dodałbym lekko 'zabrudzoną' mgiełkę (nie wyglądałoby tak sterylnie) no i to światło - za ostre cienie przy tak zachmurzonym niebie (powinno być chyba trochę ciemniej)

Napisano

fajne. tylko ze w highres widac strasznie ta kanciastosc obiektow :p moze dodalbys jakas mgle albo lekko dorobic cos w ps

Napisano
  • Autor

dzieki za komentarze, i przychylne (częsciowo) opinie. miałem do tego nie wracać, ale chyba jednak jeszcze sobie posiedze i popieszczę tę scenę. może niedługo wrzucę wersję ostatecznie ostateczną :D

pozdrawiam was dobrzy ludzie.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.