Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

nie mam doswiadczenia z "vizem" niby to samo co max ale ... np sa w panelu geometry dodane funkcje tworzenia drzwi i okien -bardzo fajne ,ale czy ktos moze wie jak zrobic szybe w takim oknie? z tutkami w tym temacie raczej krucho ,a moze by nowy dzial na forum ? A material editor tez niby ten sam ale ile nowych materialow w opcji architektural :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 893
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

lol , czemu nikt mu nie odpisal :)? , proponuje dodac material z alpha, albo malym opacity > uzywam maxa, i tak mi sie wydaje, pozdro. > proponuje dzial arcitektura, czesciej odwiedzany > ktos by Ci odpowiedzial,.

Napisano

nie znam viza, ale w maxie też są obiekty architektoniczne (nie korzystam z nich co prawda) wydaje mi się jednak, że jeżeli okno jest jednym obiektem to z pewnoscią ma przydzielone różne ID materiału, więc multisubobject material i pobaw się zobacz co się kryje za poszczególnymi ID i poustawiaj materiały.

Architektural w materiałach (maxa przynajmniej) to nie opcja tylko biblioteka i z tego co pamiętam to jest tam szklany materiał. Więc chyba poradzisz sobie.

Napisano
  • Autor

ladne gotowe a takze papier metal ceramika plastik i inne materialy -i znow problem z gizmo przy modyfikatorze uvw -tekstura nie reaguje na modyfikacje

normalna -standart jak w maxie elegancko i poslusznie uklada sie na obiekcie -architektual -ni cholery -wiecie cos na ten temat? a z oknami narazie walcze

-bezskutecznie -dzieki za podpowiedz

Napisano

Na okno nakłada sie materiał w mtl library/aec templates/window template. Jest to materiał typu sub object i ma w zakładki do różnych elementów w tym również do szyby. W vizie nie miałem problemów z uvw map, wszystko jak w maxie.