Marcin Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 witam ... wlasnie chcialem sobie zaprzyjaznic sie z vizem i na samym poczatku napotkalem na pare problemow zwiazanych z gridem w viewportach ... nizej zalaczam screen z viewportu ... chodzi o to ze na tym screenie niby jest wszystko dobrze ... sam grid jest podzielony tak jak bym chcial ale gdy tylko przesone widok w prawo grid dzieli mi sie na mneijszy (0,5m) ... ale ja nie chce tak tylko chce zeby sie dzielil co 1 m ;] kolejna wqrzajaca rzecz to te znaczniki miary ... nie mam pojecia gdize je wylaczyc .. w helpie nie znalazlem tak samo przenuśkałem wszystkie opcje ... pracowal ktos moze w tym sofcie ?
woodspliner Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 hello! wlasnie mam wiza od miesiaca i takze borykam sie z podobnymi problemami -niby jak max ale nie calkiem ,zapraszam na prv.
Marcin Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 no ale znasz odpowiedz ? ;] bo mnei to wqrza ... fajny soft ... bez tych zbędnych pierdół i na dodatek kilka fajnych dodatków a przez tego grida pracowac sie nie da ... napisz czy udalo ci sie rozwiazac ...
SansSerif Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 fajny soft ... bez tych zbędnych pierdół i na dodatek kilka fajnych dodatków a przez tego grida pracowac sie nie da podobno vray ma z nim problemy, to prawda?
Marcin Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 mial przejsciowe przy wydawaniu nowych beta wersji ... teraz w 1.47.03 podobno naprawili ... a jeden z najwazniejszych (ten z material editorem) tez chyba juz naprawiono ... zobaczymy ;]
woodspliner Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 u mnie grid dziala ok ,wersia 7.0 commercial ,stand alone co do v raya to nie wiem .
Marcin Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 ale mi tu nie chodzi o maxa ;] w Autodesk Viz 2006 grid jest troche inny ... jakos gówniano sie dzieli i na dodatek te znaczniki ktore nie mam pojecia jak wylaczyc ...
woodspliner Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 grid and snap settings->major lines Nth line -domyslnie jest na 20 zmienilem na 10 jest git ,sproboj ,ja znowu odkrylem dziwne zeczy przy imporcie -dwg zmienia skale :)
Marcin Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 eh ... nie rozumiesz mnie ... jak mam okno np. front ... mam tam tego grida ... ustawiony co 1m home grid (ta grubsza linia) ... i niby jest ok ..ale jak przesune ten widok w lewo to mi ten homegrid sie dzieli na mniejsze lub wogle sie rozpieprza ... juz mnie szlag trafia bo juz 4 raz czytalem helpa viza dzis ... i jak tak dalej pojdzie to powedruje do kosza ...
siwy Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Ja wyłączam grid bo mnie wkurza. Bez niego lepiej mi sie pracuje, i tak najczesciej mam w vieportach rysunki dwg i siatka mi nie potrzebna bo od podstaw nic nie kresle.
woodspliner Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 moze sie nie zrozumielismy ale mam na kompie viza 2006 -home grid co 1000 mm i wszystko mi dziala jak nalezy krateczki np przy zoomie poslusznie zwiekszaja zageszczenie a przy przesuwaniu trzymaja te same parametry
Rekomendowane odpowiedzi