Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

witam ... wlasnie chcialem sobie zaprzyjaznic sie z vizem i na samym poczatku napotkalem na pare problemow zwiazanych z gridem w viewportach ...

nizej zalaczam screen z viewportu ... chodzi o to ze na tym screenie niby jest wszystko dobrze ... sam grid jest podzielony tak jak bym chcial ale gdy tylko przesone widok w prawo grid dzieli mi sie na mneijszy (0,5m) ... ale ja nie chce tak tylko chce zeby sie dzielil co 1 m ;]

kolejna wqrzajaca rzecz to te znaczniki miary ... nie mam pojecia gdize je wylaczyc .. w helpie nie znalazlem tak samo przenuśkałem wszystkie opcje ...

pracowal ktos moze w tym sofcie ?

front.jpg

front2.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hello! wlasnie mam wiza od miesiaca i takze borykam sie z podobnymi problemami -niby jak max ale nie calkiem ,zapraszam na prv.

Napisano
  • Autor

no ale znasz odpowiedz ? ;] bo mnei to wqrza ... fajny soft ... bez tych zbędnych pierdół i na dodatek kilka fajnych dodatków a przez tego grida pracowac sie nie da ...

napisz czy udalo ci sie rozwiazac ...

Napisano
fajny soft ... bez tych zbędnych pierdół i na dodatek kilka fajnych dodatków a przez tego grida pracowac sie nie da

podobno vray ma z nim problemy, to prawda?

Napisano
  • Autor

mial przejsciowe przy wydawaniu nowych beta wersji ... teraz w 1.47.03 podobno naprawili ... a jeden z najwazniejszych (ten z material editorem) tez chyba juz naprawiono ... zobaczymy ;]

Napisano
  • Autor

ale mi tu nie chodzi o maxa ;] w Autodesk Viz 2006 grid jest troche inny ... jakos gówniano sie dzieli i na dodatek te znaczniki ktore nie mam pojecia jak wylaczyc ...

Napisano

grid and snap settings->major lines Nth line -domyslnie jest na 20 zmienilem na 10 jest git ,sproboj ,ja znowu odkrylem dziwne zeczy przy imporcie -dwg zmienia skale :)

Napisano
  • Autor

eh ... nie rozumiesz mnie ...

jak mam okno np. front ... mam tam tego grida ... ustawiony co 1m home grid (ta grubsza linia) ... i niby jest ok ..ale jak przesune ten widok w lewo to mi ten homegrid sie dzieli na mniejsze lub wogle sie rozpieprza ... juz mnie szlag trafia bo juz 4 raz czytalem helpa viza dzis ... i jak tak dalej pojdzie to powedruje do kosza ...

Napisano

Ja wyłączam grid bo mnie wkurza. Bez niego lepiej mi sie pracuje, i tak najczesciej mam w vieportach rysunki dwg i siatka mi nie potrzebna bo od podstaw nic nie kresle.

Napisano

moze sie nie zrozumielismy ale mam na kompie viza 2006 -home grid co 1000 mm i wszystko mi dziala jak nalezy krateczki np przy zoomie poslusznie zwiekszaja zageszczenie a przy przesuwaniu trzymaja te same parametry