Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc

robie sobie dłon w zasadzie nieskoczylem jeszcze jej ale mam pytanko

bo na screenshootcie dłon lezy sobie tj. na referce a mi chodzi o uzyskanie

takiego jak na dodanym foto "fotooto.jpg".

Próbowałem z bipedem ze zaznaczałem reke az do łokcia a reszte wywalałem

ale ten sposób nie hula a na bonesach sie nieznam jesli macie jakies tuty

o zeby tak zmanipulowac ową dłon to bym prosił

Jak wymodelowac paznokcie??? Na google.pl szukałem ale nic nieznalazłem

(moze slepy jestem)

thx z góry

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiesz, jeśli chodzi o paznokcie, to ja jeszcze 3 dni temu też nie wiedziałem, ale pobaw się ze smoothing groups. Przypisanie dwóch róznych grup do przylegajacych do siebie krawędzi uniemożliwia ich wygładzanie.

Napisano

Chodzi mu o ułożenie modelu dłoni w identycznej pozycji i gescie, jak na focie. chce w tym celu najpierw dłoń zrigować, zeby móc ja układać jak mu się zywnie podoba

Napisano

po pierwsze dłoń nie jest płaska tylko wygięta w lekki łuk. podobnie paluchy. Nie baw się przy tak prostym obiekcie w rigowanie jeżeli nie chcesz robić animki. Wymodeluj ją dokładnie tak jak masz na zdjęciu. będzie dużo szybciej.

Napisano
  • Autor

Bacary powiadasz ....

Ale ta foto to tylko tak zrobiłem jaki efekt chce uzyskac :) i niewiem czy wacale tak prosciej bedzie.

Ta dłon a dokładnie to bedzie chyba przedramie wykorzystane w logo ta dłon bedzie

trzymac ksiege ;) wiec czy tak czy tak bedzie trzeba ja zringowac(ta jak wy to mówicie) bo wiesz jesli niebedzie mi sie do konca dopasowywac dłon z bookiem to ze rinowana bedzie łatwiej manipulowac a z modelem czystym nie :)

wiec co tu poczac a musze to logo skonczyc max do poniedziąłku bo oceny wystawiaja :) a chce miec 6 z infy

Napisano

nie będzie trudniej są przecież modyfikatory FFD, zresztą na samej siatce też nie będzie specjalnie problemów. Jeżeli sądzisz, że będzie problem z dopasowanie do książki to najpierw książkę wymodeluj.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności