lord_saskybody Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 2kolejny pomysł ... takie pytanie jak zanimowac szyld chodzi mi oto zeby deski sa podwieszone na lancuchy i zeby sie lekko ruszały róznych kierunkach + lampka tez.(takie kołysanie sie na wietrze). wysztko to ukazuje zalączniki. http://onecik.pl/~saskybody/logo/01t.jpg http://onecik.pl/~saskybody/logo/02t.jpg http://onecik.pl/~saskybody/logo/03t.jpg Wydaje mi sie mozna byłoby tak zrobic: Wystko dodac to RGBCollection czy SoftBody Collection (niewiem :) ) potem utworzyc ROPE'a i dodac do niego lancuch + 2 windy z róznych stron to samo z lampką :) Yak najprosciej PS. (jak by ktos mógł to w punktach mógłby napisac "step by step" ) Good day.
Bacry Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 rigid body bez ropa zwyczajnie wszystko zawieś i oblicz. Czyli ciała sztywne powiewające na wietrze:D
lord_saskybody Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 moze nie powiewajace ale tuszajace sie.! Wyobraz sobie :) mozesz napisac w pkt co Y jak. które elementy i yak .. WIesz tobie to zajmnie 1 minute a mi XXX * 10 do 23 :D
Bacry Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 nie zajmie minutę bo nie mam przy sobie maxa, tak ogólnie to najpierw ukłądasz (masz to już zrobione) tylko oczywiście łańcuch musi mieć każde oczko osobno. Potem robisz kolekcje RB i dodajesz wszystkie obiekty, dodajesz wiaterek, animujesz go i obliczasz. Tak w skrócie i mogę się mylić dawno nie działałem z reactorem.
lord_saskybody Napisano 9 Czerwiec 2005 Autor Napisano 9 Czerwiec 2005 dodalem wysztkie elemnty w scenie do RBC... i jak bire Preview Animation to decha odpada dodalem tez wiatr i CRACK ne hula yak nayprosciej zrobic to takie bujanie (reczna animacja ??)
Bacry Napisano 9 Czerwiec 2005 Napisano 9 Czerwiec 2005 bo trzeba jeszcze zamocować dechę do łańcucha ianczej nie ma się czego trzymać. W reactorze jest to zdaje się coś w rodzaju gwoździ ale naprawdę nie mam jak teraz sprawdzić. W reactorze wszystko dzieje się prawie jak w normalnym świecie, więc możesz dodać kawałek geometri, który jakby przytrzyma oczko łańcucha (a zasadniczo właśnie dechę)
Kris_R Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Chyba bym na to nie wpadł, żeby animować dechę czy bujającą się lampę reactorem...nie jest to chyba tak złożony i dynamiczny ruch na moje oko... szok... no ale nie wtrącam się panowie ... walczcie walczcie. ;)
Gość Alf Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 bo trzeba jeszcze zamocować dechę do łańcucha ianczej nie ma się czego trzymać. W reactorze jest to zdaje się coś w rodzaju gwoździ ale naprawdę nie mam jak teraz sprawdzić. W reactorze wszystko dzieje się prawie jak w normalnym świecie, więc możesz dodać kawałek geometri, który jakby przytrzyma oczko łańcucha (a zasadniczo właśnie dechę) W reactorze jest opcja Attach Vertex to Rigid Body. Czyli wybrane vertexy mozesz podczepic pod RB. Ja tak robilem firanke ktora trzymala sie zyrandolu.
Bacry Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Ale Kris_R w reactorze to jest naprawdę bardzo prosto zrobić i do tego szybko. Oczywiście o ile się wie jak :D
lord_saskybody Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Napisano 10 Czerwiec 2005 tav/ http://www.onecik.pl/~saskybody/logo/logo.html robilem recznie prosta animke. link powyzej
AGmakonts Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 Ręcznie tego nie rób bo widac sztucznośc. Zrób tak: Pierwsze oczko łączysz z tym stelażem a to które pierwsze wchodzi za deske z deską a reszta już normalnie osobno. A lampke to ostatecznie na cloth'ie możesz zawiesić. Ja takim sposobeł łancuchy zawieszałem może i w tym przypadku to wyjdzie. Powodzenia.
asblaze Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 a wiecie jak to sierobi najprościej??? trzeba nakrecictakie cos w rzeczywistości.... wstawicna background i wykluczowacdokładnei tak samo :)
AGmakonts Napisano 10 Czerwiec 2005 Napisano 10 Czerwiec 2005 a teraz tak z innej beczki: to brazil prawda?
Rekomendowane odpowiedzi