Napisano 2 Czerwiec 200321 l http://www.zsm.bochnia.pl/~mt/arts_view.php?nr=14 NIedokończone, ale nie mogę jush czekac, bo sie zestarzeje :-))) Nie zdążyłem tego przeczytac drugi raz po napisaniu, wiec moga byc jakies bledy, ale powinno byc ok :-)))
Napisano 2 Czerwiec 200321 l A ja po całej sieci szukałem opisu do photon map server. BRAWO!!!!!!!!!!
Napisano 3 Czerwiec 200321 l jehuuuu :) :)[jupi][jupi] M@Ti wielkie [piwo] dla Ciebie za kawal swietnej roboty ;) oby tak dalej. greetz[piwo]
Napisano 3 Czerwiec 200321 l Ta czesc jest niedokonczona, mialo jeszcze byc o poszczegolnych zmienneych i o SSS, ale coosh... czasu brak!! :(
Napisano 3 Czerwiec 200321 l no wiec czekamy na dalszy ciag ;) [piwo] moze jeszcze jedno [piwo] tylko sie nie upij :D [soczek]na otrzezwienie :)
Napisano 4 Czerwiec 200321 l Sory M@ti, ale ja mam sporo zastrzezen do tego tutoriala i nie dlatego ze cos mam do ciebie.. bron boze !! jestes wielki ze czas ludziom poswiecasz ale ze mysle ze jest inaczej z tymi fotonami\\ aktualnie ma examin za chwile i no time ale obiecuje ze po, napisze cos od siebie moze razem cos nam z tego wyjdzie jakis PL tutorial do brazila Sa plany, ze w Magazynie 3d pojawi sie na wakacje taki tutorial .. narazie co moge powiedziec to olbrzymie wartosci w zakladce photon Serwer .. 10x za duze estimate 2500... 1000 mnie powalilo z nog i 5 odbic dla takiej sceny takze obiecuje ze sie odezwe za 2 tyg.. pozdrawiam fotoas
Napisano 4 Czerwiec 200321 l Jeez, nie tlumacz sie fotoas, przeciesh ciagle trabie, ze ja tesh nie mam na nic czasu!!! Wartosci testowalem u siebie i szczerze moowiac takie mi najbardziej odpowiadaly... czas/jakosc... choc moze to dlatego, ze mam w miare dobrego kompa... choc zawsze mogloby byc lepiej :)
Napisano 12 Czerwiec 200321 l niech ci Bog w dzieciach wynagrodzi za poswiecenie dla ludzkosci i ciezka prace. mam tylko jeden problemik odnosnie global photons. otoz dalem w swiatlach (brazilowych) inverse square, ale szczerze mowiac nie pomoglo to na tyle, zeby zlikwidowac plamy. najlepszy... hm, najmniej zly efekt byl przy advanced, bo przy analysis wychodzi mi dzika psychodela[rotfl2]. moze jakies inne ustawienia trzeba jeszcze zrobic. ustawialem parametry dokladnie jak w tutorialu, jakby co... a caustic pieknosci, i nie wali komputra, nawet jak jest pomarszczony ze starosci[co?]
Napisano 12 Czerwiec 200321 l Pokaż render! :-))) A moze będę widzuiał o co chodzi :-))) Póki co jestemn w szkołce i nie mogę sprawdzić ;-)))
Napisano 12 Czerwiec 200321 l taa bez renderu trudno cokolwiek powiedziec z mojego malutkiego doswiadczenia wynika ze plama plamie nierowna zreszta chyba ameryki nie odkrywam
Napisano 13 Czerwiec 200321 l M@Ti a ty czlowieku bierz sie za robote fotonki fotonkami a do konca daleko :D fajnie ze komus sie chce pozdrawiam i wielkie dzieki za pomoc [piwo]
Napisano 14 Czerwiec 200321 l hehehe... you welcome.... ale dopiero za 2 tygodnie, bo jutro wyjezdzam do Niemiec :-)))
Napisano 14 Czerwiec 200321 l [kłótnia] ewnie rozbijaj sie po strefie euro a robota w d..... rzesze mientkich grafikow jak ja czekaja a ty sie zlewasz ej stary nieladnie nieladnie a gdzie regathering materialy swiatla???? [kłótnia]
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Hej dorwalem sie wresycie do kompa... (musicie sobie yamienic \"y\" z \"z\", bo tutaj inne klawisye maja... :-). Ogolnie to fajne sykooolki tutaj maja i cholernie drogie artzkooolz pierwsyej potryebz.... (tzpu piwo... ;-))) Niemki jak ywzkle nieybzt ladne... chociay ydaryaja sie wzjatki... :-))) Ok, nie pryznudyam i ide dalej \"wzpocyzwac\" ywiedyajac ta cudna miescine, gdyie maja jakies kompz y netem! :-)))
Napisano 23 Czerwiec 200321 l Hej dorwalem sie wresycie do kompa... (musicie sobie yamienic \"y\" z \"z\", bo tutaj inne klawisye maja... :-). Ogolnie to fajne sykooolki tutaj maja i cholernie drogie artzkooolz pierwsyej potryebz.... (tzpu piwo... ;-))) Niemki jak ywzkle nieybzt ladne... chociay ydaryaja sie wzjatki... :-))) Ok, nie pryznudyam i ide dalej \"wzpocyzwac\" ywiedyajac ta cudna miescine, gdyie maja jakies kompz y netem! :-)))