Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zamieszczam tu moje wypociny w postaci 3 mieczy, które robię na potrzeby gry DeamonetH (http://www.aazero.com).

Mają mniej więcej koło 50-60 faceów i więcej raczej nie będzie potrzeba, z racji tego, ze w grze będą widziane z widoku izometrycznego. Prosiłbym o ewentualne uwagi oraz krytyki :). Aha i jeszcze jedno, mam problem z oteksturowaniem ich, macie jakieś rady na temat mapowania obiektów ? Zupełnie do tego głowy nie mam :/.

Miecz 1:

Stylizowany na koncerz:

miecz11jg.jpg

mieczsiatka1yw.jpg

Miecz 2:

Tu troszke mniej pospolity miecz jednoręczny:

miecz21en.jpg

miecz2siatka6gp.jpg

Miecz 3:

koncept robiony przez kolegę Rzuq'a:

miecz_jedn_1.jpg

miecz34fs.jpg

miecz3siatka1pg.jpg

Jeśli wszystko dobrze pójdzie i się nie załamię to następnie dojdą siekierki, a potem inne.

P.S.

Poza tym to witam wszystkich po długiej nieobecności na forum :)

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

mnie juz za to opierdzielili wiec ja teraz opierdziele ciebie ;D .Staraj sie oszczedzac na poly . W kilku miejscach na toporkach mogl bys polaczyc wierzcholki zmniejszyc przy tym ilosc trianglesow ;)

Napisano

calkiem fajne texturki, modelik iscie minimalistyczny, chodz jak kolega napisal jak juz isc w minimalizm to i obciac cos mozna hehe, ale nie przesadzaj dobrze jest :)

widze ze fan MTG z ciebie, kurka ja dawniej w opisie mialem

"The power of faith is quiet. It is the leaf unmoved by the hurricane."

Napisano

e tam, minimalizm jak sie patrzy - nie ma juz co obcinac:) bardzo fajne texturki

pozdrawiam MTGowców:)

Napisano
  • Autor

Hmm musze cos sprostować... To jeszcze nie są teksturki :D. Narazie to tylko obrazki do ekwipunku, ale na nich bede tekstury robił.

Hmm staram sie łączyć vertexy gdzie sie da, nie wiem gdzie moge jeszcze je połączyć ^^. Tak czy siak modele mają po 50-70 faceów, a limit jest na 100, więc spokojnie moze tak być, no chyba, ze mozna lepiej (a napewno mozna ;) ).

Aha no i minimalizm dlatego, ze i tak bedą modele widoczne z duzej odległości, więc nie ma sensu pakować detali, skoro mozna ładną teksturką, bumpem i specularem nadrobić :). TYLKO CHOROBA MUSZE SIĘ PORZĄDNIE NAUCZYĆ MAPOWAĆ! GRRR... Nienawidze tego ^^.

Jeśli chodzi o Magica. Fan jak fan, biedny ale jest :D. Tekst z karty "Touch of death" lekko przeze mnie wydłużony, zapadł mi tak w pamięci, a nie powiem, jest bardzo interesujący.

Napisano

Hmm... Fajnie te toporzysko ale miecz jak dla mnie za mało fantasy. Jeśli szukasz dobrych referek to polecam goods.pl

Napisano
  • Autor

Ogólnie modele staram sie robić w miare realistyczne, takie jak były w średniowieczu. Oczywiście będą jakieś wymyślne, magiczne przedmioty ;). Goods.pl znam,to sklep mojego kolegi :). Niedługo może kupie u niego Practical Katane :>. HA PH34R MY L337 SK1LLZ :P.

Napisano
  • Autor

No wez... patrzac na Maggema w kompleksy popadam :/. No ale nie trace wiary :P.

Zas jesli chodzilo o moje "l337 sk1llz" to chodzilo mi o umiejetnosc poslugiwania sie katana, a nie wprawe w modelowaniu ;).

BTW. W srode (jak wroce od rodziny) moze wreszcie oteksturuje te kawalki zelastwa ;).