danilo2 Napisano 17 Czerwiec 2005 Napisano 17 Czerwiec 2005 Witam, mam mały problem z BP 8.503 (chyba najnowszy, nie jestem pewny). Otóż chcę w nim nałożyć teksturkę na obiekt maxowy, więc uruchamiam maxa, naciskam .....->export scene. Otwiera mi się BP i nic się nie dzieje - scena jest pusta... :( Czy wie ktoś dlaczego tak jest, czy moze ktoś spotkał się już z tym problemem?
MF Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Moze zrob tak: 1. W maxie wez export i zapisz ten model z rozszerzeniem 3ds. 2. Otworz BP, file -> open, wybierz plik 3ds z modelem ... Potem tools -> paint setup wizard i mozesz malowac teksturke... Przestan wkoncu zasmiecac shouta ;)...
danilo2 Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Napisano 19 Czerwiec 2005 A nie wiesz dlaczego nie da się tego zrobić normalnie - tzn. przez eksport scene? Bo jak zrobisz tak jak ty mówisz to zajmie ci to o wiele więcej.... a tak poza tym to "wkońcu" pisze się osobno :P
MF Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Zajmie wiecej ? 10 s to duzo ? :| ps. nie dziwie sie ze nikt nie odpisywal tyle czasu ...
kurt_hectic Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 ja exportuje zawsze poprzez ten darmowy plugin exportujacy.: masz go chyba, potem export selected, ale , mialem kilka versji bp, i 1 byla zwalona, : nie dzialala , w podobny sposob jaki opisujesz. a poza tym, zwroc sie z pomoca do alias-u, przeciez , masz oryginala ; sorry ze w ogole pisze, to naturalne, rzecz jasna i oczywista :P:P:P
Rekomendowane odpowiedzi