Napisano 19 Czerwiec 200519 l Próbuje zrobić renderek jedengo z tutków i wychodzi mi tragedia. a mianowicie pixel przy pixelu. Nic na tym renderze nie widac prócz paru kolorowych kwadracików. Jeżeli ktoś może mi coś poradzić to prosze o szybką pomoc. Zamieszczam tutaj scene na wszelki wypadek ;]. http://rapidshare.de/files/2482941/czajnik.max.html. Z góry dzięki ;]
Napisano 19 Czerwiec 200519 l jak się ustawia aliasing filter na area = 85,0 to nic dziwnego :D zmień na defaultowe 1,5 i włącz sobie cienie we właściwościach światła to zawsze będzie ładniej ;)
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor Szeryfie z tym are na 85,0 to taka pomyłka była :D. Ale zmieniłem na defaultowe i nic. Nadal te pieprzone pixele :/.
Napisano 19 Czerwiec 200519 l To coś Ci się popsuło bo mi wychodzi po zmiane aliasingu to co w załączniku
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor A mnie to co sie popsuło interesuje najbardziej :D. Musze przeinstalować vraya czy calego maxa?
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor Ok, przeinstalowałem v-raya i pomogło. po problemie - wszystko działa :)