Błazi Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 Próbuje zrobić renderek jedengo z tutków i wychodzi mi tragedia. a mianowicie pixel przy pixelu. Nic na tym renderze nie widac prócz paru kolorowych kwadracików. Jeżeli ktoś może mi coś poradzić to prosze o szybką pomoc. Zamieszczam tutaj scene na wszelki wypadek ;]. http://rapidshare.de/files/2482941/czajnik.max.html. Z góry dzięki ;]
SansSerif Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 jak się ustawia aliasing filter na area = 85,0 to nic dziwnego :D zmień na defaultowe 1,5 i włącz sobie cienie we właściwościach światła to zawsze będzie ładniej ;)
Błazi Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Napisano 19 Czerwiec 2005 Szeryfie z tym are na 85,0 to taka pomyłka była :D. Ale zmieniłem na defaultowe i nic. Nadal te pieprzone pixele :/.
SansSerif Napisano 19 Czerwiec 2005 Napisano 19 Czerwiec 2005 To coś Ci się popsuło bo mi wychodzi po zmiane aliasingu to co w załączniku
Błazi Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Napisano 19 Czerwiec 2005 A mnie to co sie popsuło interesuje najbardziej :D. Musze przeinstalować vraya czy calego maxa?
Błazi Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Napisano 19 Czerwiec 2005 Ok, przeinstalowałem v-raya i pomogło. po problemie - wszystko działa :)
Rekomendowane odpowiedzi