Napisano 21 Czerwiec 200519 l Scenka będzie przestawiała pole bitwy toczącej się o zdobycie jakiejś tam wieży, wszystko to będzie utrzymane w klimacie fantasy. W wolnej chwili zarzuce konceptem :)
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Autor Opis niewiele mówi bo dokładnie wszystkiego jeszcze nie zaplanowałem :) Bitwa będzie dla mnie sprawdzianem z organiki, w której słabiutki jestem :)
Napisano 22 Czerwiec 200519 l życze powodzenia i postaram się żeby mój koncept nie był zbyt podobny do twojego.
Napisano 11 Lipiec 200519 l Autor Ok, trzeba coś powoli robić na tą bitwe... Główka jednego z monsterów : Póki co rewelki nie ma, ale jak napisałem wcześniej organika to dla mnie czarna magia :) Btw, jak wyrenderować obrazek shaded z siateczką ? Można to zmiksować w PS ( siatke i shaded ) ale czy da się jakoś tylko z poziomu maxa ?
Napisano 11 Lipiec 200519 l stworek robi na razie bardzo przyjemne wrażenie, wcale nie idzie Ci tak zle z tą organiką (choc moze jak zobacze reszte, to zmienie zdanie ;) ) moze pokaz glowe potwora normalnie renderowaną (a jak siatke, to bez takiego meshsmootha) pomysł jest Twój czy rysujesz wg czyiś rysunkow?
Napisano 12 Lipiec 200519 l Autor pomysł jest mój, na bierząco wymyślam detale, układ szczenki itd. i chyba ta metoda nie jest najlepsza, bo potworek na strasznego nie wygląda, raczej na cartoonka, a o taki efekt mi nie chodziło, zaczne chyba od nowa, zrobie na początku może jakieś bronie, ozdóbki, żeby się rozkręcić bo dawno nie modelowałem nic większego ( od pol roku ) potem łatwiej będzie szło z trudniejszymi modelkami ( mam nadzieje ) :/ Narazie zrobiłem sobie mały odpoczynek od bitwy, musze skończyć layouta mojej stronki. P.S Z tą czarną magią to może przegiąłem troche :) Modelować organicznie potrafie, ale nie jestem w tym na tyle dobry by zrobić jakiegoś wypasionego orka. Musze sie wziac w garsc i leciec dalej z tym koksem :)