Napisano 3 Sierpień 200519 l Autor niestety nie znalazlem tam reklamy z gadajaca lapa... jest tylko czerwony kapturek ( chyba ze nie umiem szukac) Pozostaje jak narazie sleczenie przed tv z pilotem od wideo w reku :P
Napisano 4 Sierpień 200519 l Autor OK.. dopracowalem jeszcze troche ta lape i dalem jej nowy material. Ciagle natomiast nie wiem jak zrobic jej te oczy, buzie i nogi.... ( w tv jak na zlosc nie moge trafic na ta reklame ) Jakby ktos pamietal jak to wygladalo - chociaz mniej wiecej to niech mi da znac :) Dzieki p.s - dzisiaj rano mnie olsnilo i wymyslilem fajna scenke - w momencie gdy kumpel ruszy i potraci lape ta wstanie ostro wkurzona i zegnie palce pokazujac mu "fucka" :D Co wy na to?
Napisano 4 Sierpień 200519 l Autor Update - to co widac zrobilem z pamieci wiec nie jestem pewien czy do konca tak to walsnie wygladalo.... jezeli nie trafie na reklame pewnie bedzie musialo tak zostac.. Musze tylko dorobic jakies nogi - chyba byly czarne, prawda?
Napisano 4 Sierpień 200519 l Autor dorobilem nogi i poprawilem troche twarz dloni ( ale to brzmi :)... Chyba tak juz zostanie i nie chce czekac na reklame zeby sie nie wkurzac ze mam cos nie tak
Napisano 5 Sierpień 200519 l Autor zmiania planow - lapa nie wystapi w filmie a zastapi ja prawdopodobnie R2D2 z flaga :)
Napisano 5 Sierpień 200519 l Autor jak powiedzialem tak tez zrobilem ( prawie zrobilem :). Mam narazie model R2D2 bez detali na "glowie" - to zrobie jutro razem z texturkami... Zalozenie jest w kazdym razie takie zeby otworzyla mu sie z tej glowy klapka - z niej wyjechala antenka ( taka jak w zdalnym sterowaniu czy radiu ) z flaga w czarno biala szachownice ktora owy robot machnie :) p.s czuje ze bede musial poprawic co nieco korpus ( dopiero teraz zauwazylem bledy - wyrenderowalem vrayem i wszystko stalo sie bardziej przejrzyste :)
Napisano 6 Sierpień 200519 l Autor Nie blyszczy sie dlatego ze nie chcialo mi sie dlugo czekac na render :p Moze zrobie mu vray material... W kazdym razie bedzie go widac tylko chwilke wiec nie chce poswiecac mu niepotrzebnie za duzo czasu. Tak wogole to zmienilem koncepcje - zamiast flagi bedzie co innego: Cala ta gorna czesc - powiedzmy glowa otworzy sie jak jakis smietnik.... ( zawias z boku ) i ze srodka wysunie sie reka z pistoletem startowym :D Wiadomo co nastapi dalej..... ;)
Napisano 7 Sierpień 200519 l Autor No dobra... wkoncu udalo mi sie zrobic zeby na moim terenie powstawaly cienie ( wczesniej nie chialy sie jakos robic ). Mialem natomiast maly problem z vrayem - nie chcialy mi sie tworzyc chmurki z dreamscapa ( wczesniejsze rendery byly robione w scanlinie ) wiec dalem poprostu jeden niebieski kolor w enviorment:) Wlasciwie to jest jeszcze jeden problem.... Gdy robilem testy tych cieni to walnalem kulke na terenie ktora zajmowala pol sceny z vray mat ( ustawienia podobne do tych jakie wrzucalem texturom statkow ). Renderowalo sie to moze 4 minuty.... Teraz gdy na scenie postawilem swoj statek ( w ktorym miejsc "blyszczacych" jest znacznie mniej niz na tej calej kuli ) renderowalo sie tak dlugo ze wylaczylem... szlo by moze ze 2 godziny ( bez terenu max to 5 min ). Nie wiem czemu tak sie dzieje... heh.... moze dlatego ze przesiadlem sie ostatnio na maxa 6 ( z 5 )... Wrzucam render r2d2 na terenie ( nie ma wogole vray mat. wiec render byl bardzo szybki :)
Napisano 8 Sierpień 200519 l Autor Tak mniej wiecej ma wygladac R2D2 dajacy sygnal do startu ;) p.s otwarcie tej jego glowy i wysuniecie reki bedzie zanimowane
Napisano 8 Sierpień 200519 l jak dasz na to łade shadery i dobrze zaanimujesz to efekt powinien być ciekawy
Napisano 11 Sierpień 200519 l Autor Musze sie sprezac bo wakacje sie koncza ( NIEEEE! :( ) a chce to skonczyc najwyzej do polowy wrzesnia. Jak narazie poprawilem teren nr 1 - wygladzilem troche trase po ktorej beda smigaly pody ( wczesniej wygladalo by to jak wyscig po muldach ) i obrobilem juz logo ktore bedzie widac na poczatku filmu... Aha no i zrobilem tez jako taki szkielet dla obu statkow ( chodzi o te ruchome linki glownie ). Prawdopodobnie jutro zaczne animowac pierwsze sceny, a narazie wrzucam taka scenke z dodanym film grain.. p.s - myslicie ze a adobe after effects da sie zrobic dobry efekt goracego powietrza?