gangrel Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 Witam A więc jednak się zdecydowałem na 'Maszyny bojowe'. W ogóle pierwsze skojarzenie z tematem miałem właśnie z Mechami więc tak też mam zamiar zrobić. Narazie załączam koncept-rendera. Na pewno będzie to mech... nie żadna tam zbrojka, czy pojazd, tylko brawdziwy Battle Mech i to całkiem spory. Tłem będzie pole bitwy w terenie miejskim czyli troche ruin, wraków samochodów, trochę trupków itp. Prawdopodobnie obok mecha będzie grupka żołnierzy (jako wsparcie i przy okazji podkreślą wielkość maszyny bojowej). A po drugiej stronie będzie jeden z ręczną wyrzutnią typu LAW (czy coś w tym stylu)... możliwe, że będzie paru 'osłony'. Nad porą dnia się zastanawiam i pewnie będzie to wczesny ranek, ewentualnie popołudnie. Ale to jeszcze się zobaczy. Co do ujęcia to nie mam pewności bo mam pare ujęć i nie wiem które będzie najlepsze. Na pewno tło będzie trochę rozmyte. Dobra.. narazie tyle. Jak coś zrobię więcej to napiszę.
Knysha Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 gangrel - no ciekawie sie zapowiada :). Powitac w bitwie :).
gangrel Napisano 24 Czerwiec 2005 Autor Napisano 24 Czerwiec 2005 Przedstawiam apdejta ;). W zasadzie teraz głównie szukałem konceptów różnych (zarówno żołnierzy jak i mechów, broni itp) więc dużo nie modelowałem jeszcze. Ale zacząłem robić nogi mecha ;). Narazie w szczegóły się nie bawię bo chciałbym ujrzeć najpierw mecha w całości (proporcje, kształty itp) bo nie rysowałem koncepta żadnego... ale mam jakiś zarys (w głowie) więc jest dobrze.
Knysha Napisano 24 Czerwiec 2005 Napisano 24 Czerwiec 2005 No jak narazie baaaaardzo malo, ale brnij do przodu :). Pzdr
gangrel Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 Okje. Mecha narazie troche dorobiłem. Za to prawie zrobiłem M60 które będzie miał zamontowene. Jeszcze musze przy spuście popracować i przy lufie i dodać pare szczegółów (ale i tak większość załatwię teksturą bo Mech będzie w oddali jakby nie było :) ). Dobra... ide spać do już dziś nic nie zrobie. Wiem, że na razie wygląda jak wygląda, ale to dopiero początek :D
gangrel Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 I kolejny update. Nogi mecha (górą się nie sugerować bo to narazie tylko koncept kształtu).
gangrel Napisano 25 Czerwiec 2005 Autor Napisano 25 Czerwiec 2005 Cośik nikt nie chce komentować... nie to nie :P A ja robie swoje :D Teraz zrobiłem miniguna który będzie montowany na mechu (prawdopodobnie zamiast m60, które zostanie użyte przez żołnierzy bo dla mecha jest za małe ;) ).
Dor Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 Jaaaaaaaaaaaaa noooo Ja miałem mecha robić.... :[ Ale chyba jednak go zrobię, bo koncept mam inny, bez ludzi, mech pewnie będzie zupełnie inny.... Życzę powodzenia. Minigun mi się podoba
Leru Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 hehe tyle już roboty zrobione a ja tu jeszcze nie zajrzałem ? :] najmocniej przepraszać witam w Bitwie, powodzenia :) już na wstępie - proponuję podeprzeć się projektami mechów wszedobylskich w kulturze, popularne designy itd, zeby mech nie był bezkształtną masą ale zabójczą maszyną
RA Napisano 25 Czerwiec 2005 Napisano 25 Czerwiec 2005 W tym przypadku przeciwnik Robocop'a bylby odpowiedni chyba. :)
gangrel Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 Leru - heh... znalazlem pare mechów, które by mnie zainteresowały. A z iinych przglądam się jakimś szczegułom. Mimo to mam pare wątpliwości co do jego krztałtu.. ale to się jeszcze wymyśli do końca. RA - Robocop to jakby nie patrzeć humanoid. A ja mam zamiar zrobić coś bardziej w stylu MechWarriora (ale też nie do końca bo mój będzie sterowany nie przez człowieka a przez komputer pokładowy. W zasadzie wacham się czy nie zmienić koncepcji na bliższą grze RPG Neuroshima - czyli walka z Molochem... i chyba tak zrobię [to będzie proste bo zamiast paru żołnierzy będzie sporo robotów, które będą walczyć z najemnikami] ale będę musiał zmienić nazwę projektowi. Nie będą to wielkie zmiany na tym etapie prac a będzie to lepsze niż aktualny pomysł).
sir_Bols Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 ra chodzilo nie o robocopa tylko o ed209 zapewne... http://www.robocoparchive.com/info/blueprint4.jpg http://www.robocoparchive.com/info/blueprint5.jpg http://www.robocoparchive.com/info/blueprint6.jpg
gangrel Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 Zarzucam perspektywę w jakiej przedstawie scenę oraz ogólne ustawienie elementów (ten czerwony sześcian to będzie mech). Oczywiście jeszcze wielu elementów nie ma poustawianych.... A te blueprinty całkiem ciekawe. Thx
gangrel Napisano 26 Czerwiec 2005 Autor Napisano 26 Czerwiec 2005 Kolejna aktualizacja nadal środowiska. Tego mecha wstawiłem tylko zamiast pudła ;). Docelowo sporo prac przy nim wykonam. A tak to tylko wrzuciłem kolorki w miarę odpowiadające materiałom których użyję. Niebo tylko dałem by nie było czarne :) Jak widać obok mecha nadal jest człowiek... jeszcze nie podjąłem decyzji czy przejść na klimat Neuroshimy... zobaczymy ;)
gangrel Napisano 28 Czerwiec 2005 Autor Napisano 28 Czerwiec 2005 Dziś jednak nie miałem zbytnio czasu. Ale i tak coś zrobiłem. Mianowicie pomęczyłem trochę budynki i dodałem niebo + oświetlenie. Tyle co widać. A jeszcze trochę materiałami się pobawiłem, ale ich jeszcze nie zamieszczam bo jestem juz wykończony. Dobranoc ;)
Rekomendowane odpowiedzi