Napisano 24 Czerwiec 200519 l Witam A więc jednak się zdecydowałem na 'Maszyny bojowe'. W ogóle pierwsze skojarzenie z tematem miałem właśnie z Mechami więc tak też mam zamiar zrobić. Narazie załączam koncept-rendera. Na pewno będzie to mech... nie żadna tam zbrojka, czy pojazd, tylko brawdziwy Battle Mech i to całkiem spory. Tłem będzie pole bitwy w terenie miejskim czyli troche ruin, wraków samochodów, trochę trupków itp. Prawdopodobnie obok mecha będzie grupka żołnierzy (jako wsparcie i przy okazji podkreślą wielkość maszyny bojowej). A po drugiej stronie będzie jeden z ręczną wyrzutnią typu LAW (czy coś w tym stylu)... możliwe, że będzie paru 'osłony'. Nad porą dnia się zastanawiam i pewnie będzie to wczesny ranek, ewentualnie popołudnie. Ale to jeszcze się zobaczy. Co do ujęcia to nie mam pewności bo mam pare ujęć i nie wiem które będzie najlepsze. Na pewno tło będzie trochę rozmyte. Dobra.. narazie tyle. Jak coś zrobię więcej to napiszę.
Napisano 24 Czerwiec 200519 l Autor Przedstawiam apdejta ;). W zasadzie teraz głównie szukałem konceptów różnych (zarówno żołnierzy jak i mechów, broni itp) więc dużo nie modelowałem jeszcze. Ale zacząłem robić nogi mecha ;). Narazie w szczegóły się nie bawię bo chciałbym ujrzeć najpierw mecha w całości (proporcje, kształty itp) bo nie rysowałem koncepta żadnego... ale mam jakiś zarys (w głowie) więc jest dobrze.
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Autor Okje. Mecha narazie troche dorobiłem. Za to prawie zrobiłem M60 które będzie miał zamontowene. Jeszcze musze przy spuście popracować i przy lufie i dodać pare szczegółów (ale i tak większość załatwię teksturą bo Mech będzie w oddali jakby nie było :) ). Dobra... ide spać do już dziś nic nie zrobie. Wiem, że na razie wygląda jak wygląda, ale to dopiero początek :D
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Autor I kolejny update. Nogi mecha (górą się nie sugerować bo to narazie tylko koncept kształtu).
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Autor Cośik nikt nie chce komentować... nie to nie :P A ja robie swoje :D Teraz zrobiłem miniguna który będzie montowany na mechu (prawdopodobnie zamiast m60, które zostanie użyte przez żołnierzy bo dla mecha jest za małe ;) ).
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Jaaaaaaaaaaaaa noooo Ja miałem mecha robić.... :[ Ale chyba jednak go zrobię, bo koncept mam inny, bez ludzi, mech pewnie będzie zupełnie inny.... Życzę powodzenia. Minigun mi się podoba
Napisano 25 Czerwiec 200519 l hehe tyle już roboty zrobione a ja tu jeszcze nie zajrzałem ? :] najmocniej przepraszać witam w Bitwie, powodzenia :) już na wstępie - proponuję podeprzeć się projektami mechów wszedobylskich w kulturze, popularne designy itd, zeby mech nie był bezkształtną masą ale zabójczą maszyną
Napisano 26 Czerwiec 200519 l Autor Leru - heh... znalazlem pare mechów, które by mnie zainteresowały. A z iinych przglądam się jakimś szczegułom. Mimo to mam pare wątpliwości co do jego krztałtu.. ale to się jeszcze wymyśli do końca. RA - Robocop to jakby nie patrzeć humanoid. A ja mam zamiar zrobić coś bardziej w stylu MechWarriora (ale też nie do końca bo mój będzie sterowany nie przez człowieka a przez komputer pokładowy. W zasadzie wacham się czy nie zmienić koncepcji na bliższą grze RPG Neuroshima - czyli walka z Molochem... i chyba tak zrobię [to będzie proste bo zamiast paru żołnierzy będzie sporo robotów, które będą walczyć z najemnikami] ale będę musiał zmienić nazwę projektowi. Nie będą to wielkie zmiany na tym etapie prac a będzie to lepsze niż aktualny pomysł).
Napisano 26 Czerwiec 200519 l ra chodzilo nie o robocopa tylko o ed209 zapewne... http://www.robocoparchive.com/info/blueprint4.jpg http://www.robocoparchive.com/info/blueprint5.jpg http://www.robocoparchive.com/info/blueprint6.jpg
Napisano 26 Czerwiec 200519 l Autor Zarzucam perspektywę w jakiej przedstawie scenę oraz ogólne ustawienie elementów (ten czerwony sześcian to będzie mech). Oczywiście jeszcze wielu elementów nie ma poustawianych.... A te blueprinty całkiem ciekawe. Thx
Napisano 26 Czerwiec 200519 l Autor Kolejna aktualizacja nadal środowiska. Tego mecha wstawiłem tylko zamiast pudła ;). Docelowo sporo prac przy nim wykonam. A tak to tylko wrzuciłem kolorki w miarę odpowiadające materiałom których użyję. Niebo tylko dałem by nie było czarne :) Jak widać obok mecha nadal jest człowiek... jeszcze nie podjąłem decyzji czy przejść na klimat Neuroshimy... zobaczymy ;)
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor Dziś jednak nie miałem zbytnio czasu. Ale i tak coś zrobiłem. Mianowicie pomęczyłem trochę budynki i dodałem niebo + oświetlenie. Tyle co widać. A jeszcze trochę materiałami się pobawiłem, ale ich jeszcze nie zamieszczam bo jestem juz wykończony. Dobranoc ;)