Napisano 25 Czerwiec 200519 l http://oceanic.wsisiz.edu.pl/~zadroznk/karate/index.html Robię cos takiego. Powiedzcie co sadzicie o wyglądzie tej stronki? Na razie jest tylko to co widac od razu.
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Raczej zaprzestałbym kontynuowania tego projektu. Przykładowe zarzuty: - otworz strone w Firefoxie i w IE. W IE ten karateka u gory nie ma przezroczystosci. Uzywasz do grafiki PNG. IE nie obsługuje dobrze tego formatu. Jak widać przezroczystości brak. - dlaczego góra jest wezsza od całej reszty divów z treścią? - czcionki u gory w menu inne, po lewej inne, w srodku inne
Napisano 25 Czerwiec 200519 l ja uczepiłbym sie czcionki, jest taka... nie wiem jak to powiedzieć, zwykła?
Napisano 25 Czerwiec 200519 l Skończ dla treningu, ale nie publikuj w necie. 3/6 w kategorii stronek C
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Autor hmmm, ten karateka to testowo. Góra jest węższa dlatego własnie ze wiekszośc stronek ma ja równa :) A czcionki, hmmm, pomysle nad tym. Strona powstanie bo nie robię jej sam, jesli chodzi o zawartość. Ma tam byc dużo materiału a oprawa graficzna ma nie wchodzić treści w parade. Zreszta oprawa graficzna jeszce nie skończona, aczkolwiek juz różne głosy słyszałem. A poza tym ADEK, po co zaprzestawać? Mozna zmienić to i owo
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Góra jest węższa dlatego własnie ze wiekszośc stronek ma ja równa :) Ale zastanów się dlaczego ma ją równą ? Lepiej sie odbiera taki układ bo ejst logiczny. Proponuję Ci najpierw nauczyć się posługiwać poprawnie trendami, które są powszechnie używane w sieci, a dopiero potem szukać niekonwencjonalnych rozwiązań. Jak zaczynasz "od d--py strony" to niczego się nie nauczysz. Bo (sorry) ale widać po tej stronce, że nie masz za bardzo pojęcia o webdesignie. Ktoś kto robi takie sajty komercyjnie sieknąłby to w przerwie między wstaniem z łóżka a zrobieniem sobie śniadania. Musisz najpierw opanować kilka podstawowych (ale najtrudniejszych) rzeczy. To co tworzy stronę to właściwie typografia i układ. (no i iknonografia itd). Strona ma wiele wspólnego z publikacjami. na łamanie zasad przyjdzie czas, kiedy będziesz wiedział jaką zasadę można złamać, po co ją łamiesz i jaki da Ci to efekt. A najważniejsze jak zrobić coś oryginalnego, żeby nie było dziadoskie.
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Autorzy życzą miłej lektóry i zachęcają do korespondecji ugh... :/ ----------
Napisano 29 Czerwiec 200519 l idz za słowamia adriana :P w jednej przeglądarce idzie w drugiej kicha...ps dlaczego masz taki rozrzut jeśli idzie o czcionke ? raz taka raz taka to dla bajeru ?
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Autor Ok, czcionkę poprawię. Logo powiękrzę i podrobie. To co widac powstawało 40 minut więc nie długo. Skupiamy się przedewszystkim na treści. Poprawie to o czym mówicie. Ale czy czcionki musza być takie same? Są to trzy oddzielne rzeczy, menu i treść.
Napisano 29 Czerwiec 200519 l tak wyglada na Mac'u pod Safari, czcionka mi sie nie podoba i dziwne rzeczy sie z polskimi znakami porobily, sprawdz kodowanie. przeczytaj post tweety'ego ;)
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Autor eeeee, przecie to juz poprawione. Nie ma teraz karateki :) i babol tez poproawiony, a co u ciebie z polskim i literami to nie wiem. Nigdzi eindziej nei ma tego problemu, testuje pod ie, firefox, opera