Lopss Napisano 26 Czerwiec 2005 Napisano 26 Czerwiec 2005 Witam wszystkich Mam zrenderowane w maxie pliki i chcialem z nich zrobic avi. Problem jest w tym ze z jakimkolwiek kodekiem filmik wychodzi za ciemny. Bez kompresji jest tak jak nalezy. Jesli wiecie jak uzyskac taka asnosc jak na renderach to bardzo prosze o odpowiedz.
streaker Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 A czym kompresowałeś, na jakich ustawieniach ? Czym oglądałeś skompresowany plik ? Bo WMP ma tendencje do przyciemniania obrazu.
Lopss Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 jest tak nieskompresowany plik jest ok ale nawet jest za duzy i musialem go podzielic na 3 czesci wszystko ma 9G (mam wolnego miejsca 30G a primiere wywala disk fuul) jesli uzywam jakiego kolwiek kodeka czy divixa, xcida, cinepak, microsoft video - wszystko sciemnia. u kumpla skompresowalo sie ladnie divixem i u niego jest ok jak animacje odtwarzam u mnie to jest ciemna tak jak bym zrobil u mnie na kompie, kodeki mamy te same wiec niewiem ps, pytanko jest jeszcze dlaczego program wywala blad braku miejsca jak mam go az za duzo dochodzi do ok 5G i koniec
Altus Napisano 27 Czerwiec 2005 Napisano 27 Czerwiec 2005 ... ps, pytanko jest jeszcze dlaczego program wywala blad braku miejsca jak mam go az za duzo dochodzi do ok 5G i koniec Ja tez mialem z tym problem :(, chodzi o to ze masz partycje FAT, a w nim ograniczenie pojemnosci pliku wynosi wlasnie ok 5Gb. Ja przerobilem partyncje na NTSF i wszystko bylo ok. pozdro
Lopss Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Napisano 27 Czerwiec 2005 dzieki Altus :):):) a jesli chodzi o odtwarzacze to tez mamy te same
Altus Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 sorry troche zaspalem, asblaze masz racje fat ma ograniczenie pliku 2GB. Szczerze mowiac pomylilo mi sie z fatem32 ktory ma 4GB i jego mialem na mysli (zalacznik)
Rekomendowane odpowiedzi