Napisano 26 Czerwiec 200520 l Stronka zrobiona za friko, charytatywnie. 聽 Zawiera CMS'a, czyli panel edycji w PHP. CMS zawiera modu艂y - uploadu obrazk贸w + robienie miniaturek, edycj臋 tekstu zwyk艂ego, edycje tekstu formatowanego, zarz膮dzania artyku艂ami (podstronami) na wz贸r drzewa folder贸w w Windows, tworzenia menu zgodnie z hierarchi膮 artyku艂贸w... i par臋 innych nieistotnych dupereli. 聽 Jest kilka b艂臋d贸w natury programistycznej. Stronka na cienkich kompach si臋 wlecze. Ale to projekt, kt贸ry w po艂owie tworzenia okaza艂 si臋 niewypa艂em, bo kupuj膮cy, kt贸ry chcia艂 zrobi膰 komu艣 prezent nagle si臋 wycofa艂. Wiec my zrobili艣my temu komu艣 prezent, bo 偶al by艂o wyrzuca膰. 聽 link: www.farma.mu.pl
Napisano 26 Czerwiec 200520 l Bardzo 艂adny projekt , dobrze wykonana grafika i czytelny przekaz . Ciekawe animacje podoba mi si臋 .
Napisano 26 Czerwiec 200520 l Lepszego prezentu da膰 nie mog艂e艣!! Kozacka stronka bardzo fajna grafika !! Super rozwi膮zana i podoba si臋 ze zmieniaja si臋 krasnoludki na trych samych banerach !! Jednym s艂owem wypas !!
Napisano 27 Czerwiec 200520 l Stronka bardzo 艂adnie si臋 prezentuje, 艂adne przej艣cia, oraz wygodna nawigacja, 5 stars! 聽 P.S. Maceo mia艂e艣 na my艣li chyba CMS'a ? ;)
Napisano 27 Czerwiec 200520 l Autor No wiesz. Wysz艂a taka sytuacja a nie inna, wi臋c lepiej 偶eby projekt si臋 nie zmarnowa艂. Z reszt膮 jaki艣 tam benefit z tego mieli艣my, ale nie w postaci kasy. W sumie to dwa tygodnie na Farmie w 6 艣cio osobowym domku:D Polecam, 艣wietne otoczenie i super warunki mieszkalne ;:D:D:D:D:D
Napisano 28 Czerwiec 200520 l mile bardzo , ale ja bym ta zolta ramke z lewej jakos inaczej albo wogole . pzdr
Napisano 28 Czerwiec 200520 l a ja bym sie przyczepil do paru szczegolow - moge? pewnie ze moge bo po to tu to wrzuciles ;) 1. caly efekt psuja te krzaki i drzewa wygladaja jak zrobione od niechcenia (najprostrzy kontur + wypelnienie) dajcie wiecej szczegolow bedzie lepszy efekt. 2. po "wytrzasnieciu" krasnoludkow z krzakow kiedy sie na nie najedzie pokazuje sie lapka - po co? 3. w oknach scrolle sa TRAGICZNE (!!!) 4. wijace sie rosliny z prawej strony wija sie troche mocno nie naturalnie.( funkcje R.Pennera powinny pomoc) 5. menu w oknach? to chyba tymczasowe co ?;) no porazka na maxa dajcie ta czcionke co jest z boku napis "farma" i jakis ladny prosty efekt po najechaniu i bedzie lepiej. 6. po otworzenu okna z textem pod spodem wciaz jest aktywna "艂apka" na drzewie ( my_btn.enabled = false; zalatwi sprawe) 7. w nowosciach jest tylko troszeczke textu a pomimo to mozna go przewinac skrolami poza ekran -po co? zgaduje ze macie skrolle na mc i ladowany text do srodka tego mc (proponuje pobierac dlugosc textu wzgledem wielkosci mc i od tego uzaleznic pojawianie sie i ukrywanie scrolli) 聽 a tak ogolnie to moze byc, fajny pomysl, calkiem nie kiepskie wykonanie, ale diabel tkwi w szczeg贸艂ach :) pzdr. 聽 o jeszcze jedno znalazlem :) po kliknieciu na obrrazek otwiera sie w nowym oknie przegladarki. a nie lepiej by bylo gdyby otwieralo sie flashowe okienko "nad" w ktorym jest text?
Napisano 29 Czerwiec 200520 l Autor Dzieki za posta. Takich post贸w brakuje na tych forach, kurcze... A偶 mnie zagio艂e艣 w niekt贸rych momentach: - popatrz臋 na te funkcje r. pennera. - menu to niestety nie tymczasowe, ale kurde, mo偶e i masz racj臋, 偶e nie tego mo偶e wygl膮da膰... - mo偶esz przybli偶y膰 problem pobierania d艂ugo艣ci tekstu wzgl臋dem wielko艣ci mc? pr贸bowa艂em to zrobi膰, ale chyba zabrak艂o mi umiej臋tno艣ci. - otwieranie obrazka w innym oknie to taki oble艣ny rezultat tego, 偶e chcieli艣my to odda膰 "ju偶" i 艂atwiej po艣wi臋ci膰 2 min na wpisanie w jedno miejsce jednej linijki ni偶 30 na zrobienie tego obrazka.
Napisano 29 Czerwiec 200520 l no to jak brakowalo takich postow to postaram sie wypelnic ta luke, pewnie niektorzy mnie znienawidza tak jak na innych forach ale co tam ;) tu masz kod do dynamicznego ladowania duzego jpg (pisalem z glowy takze moga gdzies byc byki ;) ) kod: ladowanieJpega = function (__url) { // utworzenie mc w ktorym zaladujesz foto this.createEmptyMovieClip("nafoto", 1); // zaladowanie duzego jpg // __url to nazwa duzego jpg this.nafoto.loadMovie(this.__url); this.createTextField("procenty", 3, 485, 375, 70, 20); this.procenty._visible = 1; this.onEnterFrame = function() { var l = this.nafoto.getBytesLoaded(); var t = this.nafoto.getBytesTotal(); // wstrzymanie wgrywania jpg podczas ladowania if (t>100) { var p = Math.floor(100*l/t); this.procenty.text = "loading "+p+" %"; if (p == 100) { this.procenty.text = ""; this.procenty._visible = 0; delete this.onEnterFrame; } } }; }; 聽 w przycisku dajesz : on(release){ ladowanieJpega(i tu wpisujesz url do jpg) }; 聽 powiedz mi w jaki sposob ladujesz text do tego pola to pomysle nad kodem o ktory pytales 聽 pzdr. 聽 p.s do admina: a gdzie tag [AS CODE] ;) troche nieczytelne te kolory w tym tagu czy nie?
Napisano 30 Czerwiec 200520 l Autor Hmm. zaraz. Nie wiem dlaczego piszesz mi jak zrobi膰 loadera na jpg'a ;) Hmm.. One tam s膮 , ale nie ma paska post臋pu ani procent贸w. Chodzi mi o loadowanie tych miniaturek. Ale dzi臋ki w ka偶dym razie ;). Pewnie to jest odniesienie do otwierania obrazk贸w po kilkni臋ciu w oknie flasha. Wiem jak to zrobi膰, ale nie b臋d臋 ju偶 nic zmienia膰, bo projekt jest oddany, ale ch臋tnie naucze si臋 tej opcji z dostosowaniem wielko艣ci pola tekstowego do tekstu w nim. 聽 Tekst wczytuje z pliku .txt najbardziej popularn膮 metod膮: 聽 menuText = new LoadVars(); menuText.load(variablepath); menuText.onLoad = function(success) { }; var format = new TextField.StyleSheet(); format.load(stylepath); 聽 Co艣 takiego. A przesuwanie to pole tekstowe w klipie, kt贸ry jest rpzesuwany w g贸r臋 i w d贸艂 pod mask膮.
Napisano 30 Czerwiec 200520 l Hmm. zaraz. Nie wiem dlaczego piszesz mi jak zrobi膰 loadera na jpg'a ;) widze ze kolega sie nie wczytal w kod :P poczytaj i zobacz co to daje bo dalem Ci gotowca. 聽 z tym texte to chcialem ci dac kod ale chyba bedzi elepiej jak cie naprowadze a sam dojdziesz do wszystkiego wiec: 1. musisz pobrac wysokosc tej maski 2. musisz pobrac dlugosc textu (ew. wysokosc pola text jezeli masz je utworzone recznie ) 3. porownac 4. dac warunek if(); 5. jak text powinien byc scrollowany to przyciski._visible =1, jak nie t= _visible = 0 聽 powodzenia
Napisano 30 Czerwiec 200520 l Autor Hm.. dobra to co piszesz to jest logiczne. Ale problemy s膮 takie: - maska ma sta艂膮 wysoko艣膰. przykrywa pole tekstowe. - jak pobra膰 d艂ugo艣膰 tekstu ? - pola tekstowe nie s膮 dynamicznie zale偶ne od d艂ugo艣ci tekstu tak? tak mi si臋 zdaje. - wi臋c generalnie sprawa rozchodzi si臋 w tym miejscu - jak obczai膰 ile linii zawiera tekst.
Napisano 1 Lipiec 200520 l F1 i szukamy, szukamy, szukamy :D jak troche nad tym posiedzisz na bank Ci zostanie w glowie :)
Napisano 2 Lipiec 200520 l Autor Powiedz mi tylko, czy Ty wiesz, 偶e to da si臋 zrobi膰, bo ja nie znajduj臋 odpowiedzi.
Napisano 2 Lipiec 200520 l ja juz rok temu eykorzystalem to w jednej przezentacji wiec... da sie :D ale kombinowac trzeba wogole jedno pytanie : czemu scrllujesz mc a nie samo pole textow skoro jest stale bylo by latwiej to raz, a dwa co bedzie jak newsow bedzie wiecej niz mijsca w polu textowym na literki? bedzie uciety text, czy sie myle
Napisano 4 Lipiec 200520 l z tego co ja wiem (m贸j mistrzunio to Hz ;)) to jak dasz bitmape i loadera do ca艂ej sceny to nim ci pokaze loadera to tak od ok 80% dopiero b臋dzie sz艂o bo bitmapa strasznei obci膮偶a a jak wczytasz najpierw scene, potem np dodatkowy loader do bitmapy to powinno byc git :P ps s艂uchaj Hz dobrze gada :P 聽 ja tez nei mog艂em tego za艂apa膰 na pocz膮tku i sie upiera艂em a teraz jest git...dajesz np loading potem...loading bitmap lub background i efekt jest kozacki :P
Napisano 19 Sierpie艅 200519 l Autor Witam. 聽 Chcia艂bym si臋 pochwali膰, 偶e stronka otrzyma艂a nagrodk臋 od newwebpick.com 聽 Pozdrawiam z deszczowej irlandii
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto