clown Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 ostatnio spotkałem sie ze wspólna reklamą nVidii i 3ds maxa siódemki przedstawiała ona wesołego goscia projektujacego z plastiku lub gipsu sam bóg wie co to było. graficy 3d tak projektuja swe postacie lepia je z gipsu a pozniej robia zdjeciqa cyfrowka i przenosza do maxa? nie rozumiem niech mi ktos wytłumaczy... :D pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hindus Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 no mogą robić skan trójwymiarowego oobiektu ale nie bardzo kumam bo nie widziałem tej reklamy :] - mało wymowny temat ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JunioR Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 a moze to cos wymodelowane ręcznie ma posłuzyc jako referka. W jakiej animacji widzialem ze najpierw z gliny modelowali a póżniej na kompie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaGuu Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Jest jeszcze cos takiego jak takie mechaniczne ramie (widziałem to na pokazówce ze Shreka 2) Rzeźbę z gliny (lub czegokolwiek innego) obrysowuje sie takim długopisem przyczepionym do ramienia i w maxie pojawia sie jako edge te narysowane linie :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba333 Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Owszem, stosuje się tzw. skanery 3D, ale koszt takiego skanera przeważnie przewyższa koszt 'ręcznego modellingu'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts