pchelka Napisano 28 Czerwiec 2005 Napisano 28 Czerwiec 2005 Witam panowie mam pytanie dotyczące kompresowania waszych animacji aby uzyskać jak najlepszą jakość.... W jaki sposób kompresujecie i jakiego kodeka używacie??? Chodzi mi przede wszystkim o zachowanie świetnej jakości gdzie miejsce zajmowane przez animke jest sprawą drugorzędną a zachowanie kolorów i jakości najważniejsze
klower Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 ja uzywam mov. moim zdaniem spisuej sie swietnie i ma kanal alpha co jest duzym plusem
streaker Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Jeżeli miejsce jest sparawą drugorzędną to uncompressed, a tak na poważnie to .mov jest dobrym wyborem, może też być .wmv (bo jest wydajniejszy od divx'a, xvid'a).
asblaze Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Ja czasem używam VP6..... to jest cudo....
pchelka Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 a kompresory dla AVI?? używacie czasem tego formatu ?? jeśli tak to jak go ustawiacie.... teraz to pytam z czystej ciekawości
pchelka Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 vp6.... szto eto ??? coś więcej można się dowiedzieć???
streaker Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 kompresoty dla .avi -> tutaj warte uwagi są tylko mpg layer4, czyli divx lub xvid (ale to prawie to samo). Ustawienia, no tutaj wszystko zależy jak duży plik chcesz uzyskać, jaki masz rozmiar filmu, jaki jest stopień jego skomplikowania itp.
pchelka Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 aktualnie przygotowuje banery które się powinny mieścić w 2-3 mb.... właściwie uzyskanie tego rozmiaru nie jest problemem... problemem jest dla mnie kolor biały który po potraktowaniu divx em staje się szarawy (a musze mieć czysty biały) testowałem mov który mi poleciliście... jest świetny (kolor biały) ale na 14 sek animki 6 mega to chyba przesada, no i nie wiem jak na ten format później zareaguje flash n ten format ....
asblaze Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 VP6 to komercyjny kodek.... chyba sony bodajrze.... śmiem twierdzicżę wyprze MPGI z DVD.... w chinach juz wyparł (tak mówi mój kolega z pracy). Porównywlnie. DVIX 600 Bits 320x240 - 5MB VP6 1200 Bits 720x576 - 5MB (Ten sam czas klipu co DVIX) Daje radę... jeszcze nie było ludka który by sienei przewrócił ;) Pozdrawiam PS... a jeśli chcesz do flasha.... to zrenderuj sobie sekwencjie gifów... albo PNG.... mała wielkosć plików.... czyste kolory... i flash spokojnie łyka
klower Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 albo mozna potem mov przekonwertowac do swf programikiem , chyba sqeezer sie nazywal.
Kris_R Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Asblaze dobrze prawi :) Też miałem okazję sprawdzić VP6... potęga!
Rekomendowane odpowiedzi