Napisano 28 Czerwiec 200519 l Witam Zamieszczam próbny render takiej jedenej kuchni. Kiepska jakość ale częściej mogę wrzucac updaty. Jeśli coś nie gra, to powiedzcie, bo ja się dopiero uczę. Render w VRay'u skylight mult.0,2 i jedno omni mult. 1.0 First diffuse bounce 0,9; irradience map secondary bounces 0,8; global photon map
Napisano 28 Czerwiec 200519 l Na razie niewiele jest - więc niewiele można powiedzieć . Przemyśl moze ustawienie kamery - kadr musi byc ciekawy żeby dobrze wyglądał w ujęciu innym niż kiedy kamera i target są na tej samej wysokości.
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Autor ok, dzięki za radę. spróbuję wybrać bardziej dynamiczne ujęcia. póki co jeszcze muszę dokończyć sprzęt AGD
Napisano 29 Czerwiec 200519 l No AA by sie przydało bo bardzo przeszkadzają wyostrzone krwędzie,moim zdaniem bardzo fajna scenka sie szykuje po zmnianie kamerky.
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Autor Dzięki za wsparcie. Na pewno z waszą pomocą wyjdzie z tego coś. Tak w ogóle to chciałbym zrobić dwie wersje (dzień - noc). dla hcpitera i xeav wersja z aaliasingiem a tymczasem lece zrobić zdjecia sprzetu bo na razie boje się robić wam zbliżenia ;)
Napisano 29 Czerwiec 200519 l Autor pracuję, pracuję. przy okazji przekopuję materiały nt. metali bo mam tu rochę aluminium które wypadałoby nie skopać. na razie scena przypomina stan obecny :D (foto) a tak w ogóle to chciałem zapytać co mam zrobic z tym komunikatem:
Napisano 29 Czerwiec 200519 l jak mawia mój nauczyciel - kolor emitowany przez słońce to beż a nie jak u ciebie błękit(vray) :] jak możesz to zapodawaj z aa i highres :P
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor rama okienna jak widać jeszcze do poprawy ale zastanawiają mnie te prostokątne skwary w cieniach. skąd to się bierze? czy to efekt tego błędu powyżej? jescze zlew dorzucam
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor tutaj wersja bardziej "zachmurzona" i dokładniej widac co sie na podłodze dzieje
Napisano 30 Czerwiec 200519 l wymien shadery mebli etc bo narazie wylada jak same textury - zero glosu, reflectu itd :P
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor spoko hindus materiały zostawiam sobie na koniec jak już będę miał wszystkie elementy. miałem dzis przymusową przerwę, ale żeby nie było że nic nie robie - piekarnik
Napisano 30 Czerwiec 200519 l No sprzęt sie fajnie modeluje, jestem ciekawy jak pojdzie ci z texturami.
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor z teksturami pewnie będę potrzebował więcej pomocy. skończe tylko okap i zabieram sie za materiały
Napisano 1 Lipiec 200519 l Autor tak jak mówiłem z teksturami ciężko, najbardziej mnie stal męczy piekarnik- narazie bez znaczków