clown Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 otóz w swoim poczciwym komputerze posiadam jedynie Jedna kostke ramu ( 256MB DDR Elixir 333mhz ) wiec nieduzo otóz moje pytanie brzmi czy jezeli kupie wolniejsza kosc np 260mhz kingstona to beda one wspolpracowac to znaczy czy bede miał te swoje stare 256ramu i jeszcze tego kingstona czy beda one działac rownoczesnie? niewiem jakie kosci moge kupic aby pracowały razem ??? pomocy pozdrawiam - ClowN *:)
siwy Napisano 29 Czerwiec 2005 Napisano 29 Czerwiec 2005 Z tego co mi wiadomo mągą one działać razem ale na prędkości wolniejszej kości. Ja mam jeszcze jedno pytanie. Kupiłem pamieć kingson ddr pc 3200 400 mhz (podobno tyle ma mieć) Tyle że u mnie na płycie gigabyte'a GA K8N PRO chodzi na 200. Przynajmniej tak pokazuje AIDA i inne programy testujące. Próbowałem przestawiać w biosie i nic. Ma ktoś pomysł co z tym zrobić
Robertus Napisano 30 Czerwiec 2005 Napisano 30 Czerwiec 2005 Napewno bedzie chodzic z predkoscia najwolniejszej kosci. Jesli chodzi o kompatybilnosc to swego czasu mialem w kompie 3*256 roznych producentow i wszystko smigalo. siwy ... > hmm, mam gigabyte'a tylko wersje K7N starsza i u siebie mam ustawione na ' auto ' wszystko wykrywa sie poprawnie. Sproboj tak i musowo tez na innej plycie czy jest tak samo. Moze pomoc flash biosu na nowsza wersje.
Rekomendowane odpowiedzi