max_1989 Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Witam. Zamierzam zakupić monitor którego cena nie przekroczy 1500 zł. Obecnie mam starego samsunga syncmaster 757dfx który totalnie rozmazuje barwy i do tego jest porysowany. Chciałbym żeby to był monitor LCD, ale: moja siostra ma jakiś taki tandetny monitor bodajże ACTINA za niecałem 1000 zł i gdy patrze na barwy na jej monitorze to np: tam gdzie mój monitor wyświetla kolor ciemny niebieski na jej monitorze jest taki jasno niebieski ... ogólnie są duże zmiany w barwach. Boje się żeby nie zakupić czegoś co nie zda egzaminu gdy np: dostane projekt do wykonania, a u mnie na monitorze się będzie się wyświetała piękna i jasna wizka ... a na ekranie odbiorcy pracy będzie ciemno i nie miło. Być może monitor CRT byłby dobrą alternatywą ... PS: monitor ma mieć min. 17 cali. Co radzicie? bym był wdzięczny za szybką odpowiedz.
Hatred Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 allegro i monitorki typu "banka" 21-22 cale za 300zl albo plaskie 21-22cale 600-900zl polecam :)
aspenboy Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Też polecam allegro, niecały rok temu kupiłem sony multiscan g400 19" za ok. 600 pln (z płaskim kineskopem trinitron), i jestem bardzo zadowolony. Teraz takie monitory już za ok. 500 zł można znaleźć (jak dobrze poszukasz). Za nieco więcej możesz solidny model Iiyamy kupić - też fajne cacko. Pytanie jeszcze pozostaje jedno - ile masz miejsca na monitor? Bo mieć dwudziestojedno calową wyrzutnię elektronów 10 cm od nosa to nic przyjemnego :D Wtedy możesz się zastanowić nad LCD.
max_1989 Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 Miejsca mam bardzo dużo moge sobie postawić telewizor 40 cali na upartego :). Właśnie tak zerkałem i modele sony za ok. 1500 zł były interesujące 19 cali.
Rekomendowane odpowiedzi