321Kami Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Chodzi mi jak uzyskać efekt fali, mam morze stworzone za pomocą Dreamscape (animowane) i chciałbym żeby jak coś wrzucę do wody uzyskać efekt fali, jak to zrobić, bo jak próbowałem dreamscape to fala jest dosłownie tuż przy obiekcie i to tak bardzo głupio wygląda. Jak będzie potrzeba pokażę screena. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
AGmakonts Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Takie rzeczy zwłaszcza do animek robi się w glu3d - nie polecam i realFlow - polecam ale to do naprawde wielkich wód.
Pionier Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 takie rzeczy mozna tez zrobic w DreamScape 2.5 (2.0 tez) - DreamScape Daemons and Space Warps. W helpie jest krotkie info o tym, no i razem z pluginem dostajesz videotuty do DreamScape :P, przynajmniej ja tak mialem :P...
3dsmaxman Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 jesli dobrze pamietam to w helpie do maxa jest tutorial o tym bodajze reaktor wave ring czy co pewna sa lepsze programiki w necie, ale ja takich nie znam ;(
321Kami Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 Nio ale właśnie o to chodzi że DreamScape 2.5 robi za małą falę (w sensie tylko bardzo blisko tej figury) zaraz załączę zdęcie :) tylko jak to zrobić ?? Nowy jestem pomóżcie :) Dobra już wiem :)
Taylor Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 w Tutorialach jest jeden poswiecony wlasnie efektowi fali. Jednak mi nie przypadl do gustu ale jesli tobie sie spodoba to spox. Poszukaj w tutorialach . Nazywa sie chyba efekt fali czy jakos tak.
321Kami Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 Problem w tym że ocean jest już sam w sobie animowany i jeszcze jak coś do niego wpadnie to ma tworzyć falę. Kurcze no nie wiem jak to zrobić, reactor nie współpracuje dobrze bo woda jest animowana. Może jeszcze jakieś propozycje ??
rowr Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 proponuje REALWAVE stworzony do takich rzeczy :) http://www.pluginz.com/product/10232
321Kami Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 dzięki rowr :) zobaczę czy będzie git ale mam nadzieję że tak Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi