Eno Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 Poszukuję młodych,gniewnych/zdolnych/ którzy potrafią z planu modelarskiego wygenerować proj. przestrzenny i z niego za pomocą siatek stworzyć model danego projektu do wycinanek. Coś jak \"Mały modelarz\"Zainteresowani pytajcie ! Odpowiem napewno, bądżcie cierpliwi.
Pablo Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 Eno- takie skladanie za pomoca zdjec referencyjnych to podstawa przy modelowaniu w grafice 3d...wiec na pewno dla wiekszosci ludzi z tego forum nie bedzie to zadnym problemem... pozdr
Eno Napisano 9 Czerwiec 2003 Autor Napisano 9 Czerwiec 2003 Pablo, dzięki za reakcję, nadal potrzebuję zdecydowanych i potrafiących to wykonać . Rysunki np. takie http://smcars.nd4spdworld.com/forum/viewtopic.php?t=1227 Zrobicie To ? Eno
Phantom Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 heh...ja na tym rysunku nic nie widze...wręcz można by było lepsze zrobić w 2D a nie w 3D...nie kumam tego :D pozdro...
Pablo Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 to co podales stronke trzeba sie zalogowac...wiec nie widze rysunku.. pozdr
Phantom Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 tesh fakt :D ja myślałem że chodzi o to logo :P[rotfl2]
Pablo Napisano 9 Czerwiec 2003 Napisano 9 Czerwiec 2003 zarejestrowalem sie i widze ta stronke...na tych blueprintsach jest bodajze Audi A3...co do zrobienia...czemu nie chcesz sam zrobic?? pzodr
Eno Napisano 9 Czerwiec 2003 Autor Napisano 9 Czerwiec 2003 Phantom, Pablo.Widzę że wiecie o co chodzi. Trzeba z tego zrobić model do sklejania przez modelarzy z kartonu. A to gdzieś tam daje kaskę !!
protzent Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 nie udalo mi sie co prawda wejsc na ta twoja stronke ale wiem ze jakis miesiac temu robilem cos w tym rodzaju , bo potrzebny mi byla makieta z kartonu takiej skorupki co prawda osagnalem jakis wynik ale nie wiem czy nie ma czegos lepszego od maxa ?????? jakis inny program gdzei mozan bylo by zexportowac????
Pablo Napisano 25 Czerwiec 2003 Napisano 25 Czerwiec 2003 nie rozumiem tutaj czegos...chcesz aby ktos zrobil samochod w 3d tak? i co potem? ma cos jescze z nim robic?? pozdr
Tomasz Kucharz Napisano 2 Lipiec 2003 Napisano 2 Lipiec 2003 Rozumiem że chcesz gotowe rysunki 2D poszczególnych elementów (uwzględniając rozcięcia na elementy wygięte i zakładki na klejenie) Moje pytanie dotyczy 1. W jakim stopniu sklejony model ma odzwiercieflać oryginał - napewno zależy to od skali - jesli model bedzie malutki - do stworzenia np lusterka wsytarczą 2 płaskie obrysy sklejone do siebie tyłem - jesli będzie duży - lusterko musi być bardziej \"przestrzenne\" 2. Czy np szyby będą potem wycinane z materiały przezroczystego - jesli tak to wnętrze samochodu też wchodzi w gre 3. Czy Otexturowanie samochodu wchodzi w grę ? 4. Czy to będą modele samochodów czy może jeszcze innych rzeczy - jesli tak to jakich Napisz wiecej - do czego to ma służyć , czy to projekt komercyjny już istniejącej firmy takiej jak \"Mały Modelarz\" czy masz takową zamiar założyć. Nie chce Cię ciągnąc za jezyk ale napisz dokładnie na czym to ma polegać - samą istotę sprawy rozumiem ale wiele zależy od tych spraw o które pytałem wcześniej. POZDRAWIAM
Eno Napisano 4 Lipiec 2003 Autor Napisano 4 Lipiec 2003 Tomku dokładnie o to mi chodzi. Ma to być właśnie coś jak \"Mały Modelarz.\" A więc wszystkie 4 punkty wchodzą w grę! Tak to ma być wydawnictwo o profilu modeli kartonowych, nie tylko pojazdów. Sprawa polega na tym ! Dostajesz zamówienie na określony model, Masz plany,lub Ci je pomogą poszukać ,z tego wykonujesz model . Kosisz kasę . Jesteś autorem ! Ja wydaję model .
kurt_hectic Napisano 26 Wrzesień 2003 Napisano 26 Wrzesień 2003 nooooo - zgadzam sie z przedmowcami jak dla mnie , to jestem mlody zdolny iiii cholernie gniewny - wal na [email protected] - szczegoly itp. - moze zawiazemy wspolprace???? - na pewno ! - tylko napisz
-=AjaS=- Napisano 8 Październik 2003 Napisano 8 Październik 2003 Przecie jest plugin co rozkłada modele tak jak chcecie... ( na płasko ) kwestia tylko odpowiedniego wymodelowania obiektu... Pozdrawiam .........
black_gopher Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 Istnieje taki program jak bodajże RawCAD - poszukaj na witrynach modelarskich - importujesz model (3ds, max, ...) określasz parametry (ilość elementów, itp) i generuje obrysy elementów modelu kartonowego.
hac Napisano 18 Styczeń 2004 Napisano 18 Styczeń 2004 jezeli to dalej aktualne to tez bym sie na to pisal, moj kontakt [email protected]
Rekomendowane odpowiedzi