Napisano 9 Czerwiec 200321 l Po kilku latach ciężkich narad i dewiacji (yyy dewagacji) grupka nonkonformistów posługująca się monosylabami doszła do tego co następuję a więc: POTRZEBNY JEST GRAFIK 3D ! W grach 3D najwięcej roboty jest z 3D i niestety nie daję sobie rady sam :( szczególnie biorąc jeszcze pod uwagę, iż nie jest to jedyna działka jaką się zajmuję (choć tak jak on mnie tak ja Phantoma zaczynam gnębić do robienia rzeczy nie z naszych działek :) ) Nie jestem specjalnie dobrym grafikem więc mam nadzieję nauczyć się czegoś podczas współpracy. [uczeń] Osoba współpracująca nie będzie w żaden sposób mi podległa ja będę jedynie technicznym łącznikiem. Każdy kto śledzi troszkę powstawanie gry Kryształy Lorien wie jakiego typy jest to projekt i my jesteśmy w stanie ofiarować jedynie podanie personali na początku jako współautora no i oczywiście niesamowite przeżycie jakim jest współkreowanie nie komercjalnej gry !! Głównym zadaniem kolejnego członka naszej wesołej grupki było by to co jest dla mnie aktualnie najtrudniejszę a więc tworzenie postaci LOW-POLY. TA OFERTA NIE JEST SKIEROWANA TYLKO DO 1 OSOBY !! Persony chętne do współpracy proszę o kontakt w jakikolwiek znany sposób: 1.Na tym forum. 2.Na forum Kryształy Lorien 3D (link na dole). 3.U2U 4.MAIL 5.GG Wspomóż nas swoim doświadczeniem i dołącz do nas [yes] [pomocy]
Napisano 9 Czerwiec 200321 l a ja ze swojej strony moge dodać że z potencjalnym współtwórcą (lub ich ewentualną większością) jestem skłonny wypić [piwo] :D Tak jak Rad powiedział...byli byśmy szczęśliwi mając w teamie kolejnego Grafika 3D :D pozdro...
Napisano 9 Czerwiec 200321 l hmmm....ja moge sie na to pisac..ale nie na pelen etap (lol) bo mam jescze inne sprawy na glowie ( min. praca) wiec bede mogl czasem cos naskrobac (postacie tez) pozdr
Napisano 10 Czerwiec 200321 l a co do postaci to ile facow myslicie na 1? Tzn, czy bardzo lowpoly, czy troche mniej :).
Napisano 10 Czerwiec 200321 l i jeszcze czy w gre wchodzi modelowanie, czy teksturowanie tez?(z unwrapem)?
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Generalnie od bardzo LOW-POLY (np. przy hordzie przeciwników np. ORKÓW) po skomplikowane LOW-POLY przykładem niech będzie główny bohater i ważni NPCowie. Teksturowanie nie wchodzi w gre, gdyż odbywa się ono inaczej przy pomocy innego programu. ZDRÓWKO I ZACHĘCAM [piwo]
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Ja tez moglbym pomuc na tyle na ile bede potrafil (ale skavenika z checia zrobie), bo kocham swiat warhammera. Z tym ze mojej pomocu mozna oczekiwac dopiero w sierpniu bo przez caly lipiec bede na praktyce na ukrainie, i jezeli moja watroba to przetrzyma to z checia dolacze do teamu.
Napisano 10 Czerwiec 200321 l czesc! wiec jezeli jest to modeling, to moge pomoc. Tylko prosilbym o jakies wytyczne nt. fabuly, co robic itd - przydalby sie jakis chat developerski czy cos? No nie wiem, bo jak narazie to pisze sie na to, itak nie ma co robic :D.
Napisano 10 Czerwiec 200321 l dobra....jak juz jestem w teamie...to prosze o szkic postaci, ile ma miec face\'ow ok? pozdr
Napisano 10 Czerwiec 200321 l najlepszym czatem darkelf będzie gg :D qrcze widze że projekt porywa ludzi :D mnie to bardzo cieszy...to widze że jeszcze bardziej musze wziąść się za grafe 2D żeby dorównać takiemu teamowi :D co do spraw organizacyjnych to do Rada all :D pozdro...
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by Thergoo Ja tez moglbym pomuc na tyle na ile bede potrafil (ale skavenika z checia zrobie), bo kocham swiat warhammera. Z tym ze mojej pomocu mozna oczekiwac dopiero w sierpniu bo przez caly lipiec bede na praktyce na ukrainie, i jezeli moja watroba to przetrzyma to z checia dolacze do teamu. Bardzo się cieszę to ty wiesz co masz zrobić :D Odezwij sie jak wrócisz.
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by darkelf czesc! wiec jezeli jest to modeling, to moge pomoc. Tylko prosilbym o jakies wytyczne nt. fabuly, co robic itd - przydalby sie jakis chat developerski czy cos? No nie wiem, bo jak narazie to pisze sie na to, itak nie ma co robic :D. Żeby się nie pogubić odpowiadam po koleji. WITAM KOLEJNEGO CZŁONECZKA NA NASZYM STATECZKU :d[uścisk][soczek] Fabułę w takiej dosyć prostej formie postaram się wam wysłać wkrótce. Obawiam się, że będziemy potrzebowali jeszcze scenarzysty :> Według mnie Phantom ma dobry pomysł, żeby używać GG, wszyscy mają, ja jestem bardzo często no i jak trzeba można zrobić :D \"chat developerski\" i to z tymi personami, które muszą się aktualnie porozumiewać.
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by Pablo dobra....jak juz jestem w teamie...to prosze o szkic postaci, ile ma miec face\'ow ok? pozdr Jeżeli chodzi o klimat to na szczęście mase jest tego w necie ja podaje niestety tylko 2 linki (od pewnego czasu wypadłem z obiegu :( ): http://www.warhammer.prv.pl http://udb.wb.pl/urpg/ (Vogel dzięki :) ) Aspekt wytycznych prac: Muszę się porozumieć się z Sylwiuszem jeżeli chodzi o szczegóły. Generalnie liczymy na waszą inwencję i wzorowanie się na innych grach RPG jak Thief, Baldur, Myth itd; i artworkach. Nie mamy konkretnych szkiców ani jakiejś wytyczonej ścieżki byle by się trzymało konwencji Fantasy (można nawet zerżnąc co nieco z innych systemów np. AD&D) więc jest prawie pełna dowolność ograniczona waszą wyobrażnią. Chociaż mimo wszystko postaram się wam coś podesłać (artworki). Zlecenia na dziś o których wiem na pewno to: 1.Barman (typowy gruby choć może być i jak Luigi z Mafi) 2.Łucznik
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor TECHNICZNIE Silnik wytrzyma do mniej więcej 6000 poly na osobę. Na ważnego NPCa (gadatliwego) i głównego bohatera przewidujemy około do 3000 poly. Na sieczkę czyli resztę (zwykli przechodnie, nie ważni wrogowie) do 1000 poly. To są wartości orienatycjne i generalnie trzeba dązyć do jak najmniej skomplikowanych postaci aczkolwiek jeżeli będzie watro można je przekroczyć. Tylko nie chcemy aby miała wymagania minimalne AMD64 co najmniej 3GHz i np. Radeona 9800 :-)
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Acha to wszystko tyczy się postaci bo sądzę, że to je chcecie tworzyć bo i generalnie jest to w danej chwili nasz najsłabszy punkt. Postaci i \"szpargałki\" (np. miecze, naczynia) mogą być tworzone praktycznie w jakimkolwiek programie do 3D ale format 3DS preferowany (i to bardzo :) ). 2 główne obiekty 3D BUDYNKI nie mogą być wykonywane w MAXie z przyczyn technicznych (o więcej informacji proszę się zgłaszać do mnie przez GG). Nie preferujemy wykonywania również w MAXiem takich rzeczy jak: krzesła, stoły czy szafy. No i to co najważniejsze, żeby było najłatwiej to proponuję gotowe 3DSy wysyłać do mnie mailem a ja je już poddam odpowiedniej kompilacji do odpowiednej formy. Postać to też jej animacja: chodu, biegu, picia, bicia i wszystkiego co ma wykonywać dana postać. Choć zanimowaniem postaci mogę się bez problemu zająć to jak chcecie sami się tym zająć to musicie mi wysłać opisanego 3DSa z każdą klatką animacji osobno (ewentualnie scene i sam sobie wyjmę 3DSy). Przykład nazwania 1 klatki biegu bieg001.3ds Dziękuję za uwagę i mam nadzieje, że ten post wyjaśnił troszkę techniczny aspekt tworzenia postaci [rotfl2] [winko]
Napisano 10 Czerwiec 200321 l czesc! wiec wszystko wyjasnione, wiec dobrze. A jaakis scenariusz jest? czy na razie robimy rzzeczy ktore wystapia? Animujemy riggiem czy csem? To tyle pytan, radx napisalem ci na gg odezwij sie i obgadamy cos wiecej.
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor darkelf nic nie dostałem na GG ?? a i sam próbowałem pisać do ciebie dostałeś ?? postacie które robimy będą w grze scenariusz jest ale bardzo ograniczony póki co animujemy przerzucając klatkę po klatce [piwo]
Napisano 11 Czerwiec 200321 l Co do swiata Warhammera znam go calkiem niezle wiec jezeli czegos nie jestescie pewni piszcie:)
Napisano 11 Czerwiec 200321 l Chetnie bym sie w to wkrecil w sumie nie mam duzego doswiadczenia, ale klimaty rpg/fantasy/warhammer to to co naprawde lubie...
Napisano 12 Czerwiec 200321 l No coz w sumie masz racje, moze w takim razie zrobie jakiegos orka czy goblina low poly i dzisiaj wieczorem albo jutro postaram sie go pokazac...
Napisano 12 Czerwiec 200321 l RadX,Phantom nie szukacie kogoś poza grafikami?Chętnie bym do was dołączył w roli np. scenarzysty.Światem Warhammera interesuje się od dziecka i co nieco o nim wiem:)
Napisano 12 Czerwiec 200321 l ja mogę robić ( chciałbym) za beta testera ( nie bendę miał skrupułów :] )
Napisano 12 Czerwiec 200321 l Originally posted by aNdREa Co do swiata Warhammera znam go calkiem niezle wiec jezeli czegos nie jestescie pewni piszcie:) Spoko! Jak tylko troche sie rozluznie (sesja etc) to bede mial kilka pytan co do zasad. Tez troche pogrywalem w Warhammera z RadXem, ale chyba jednak nie opanowalismy wszystkich zasad. PS.: zajmuje sie pisaniem oprogramowywaniem obiektow i troche architektura
Napisano 13 Czerwiec 200321 l A długo już siedzicie nad tym ptrojektem? I na jakim etapie są wasze prace....?
Napisano 14 Czerwiec 200321 l Autor Przepraszam za taką długą przerwę w odpowiedziach. Willow bardzo chętnie skorzystamy z twojej pomocy bo 1 scenarzysta to za mało. Na twoje pytania znajdziesz odpowiedź odwiedzając KL 3D i KL 2D od początku !
Napisano 14 Czerwiec 200321 l Autor CHCIAŁBYM PRZEPROSIĆ WSZYSTKICH !! miałem podany zły numer GG już zmieniłem ps. sprawdźcie swoje !!
Napisano 14 Czerwiec 200321 l Originally posted by aNdREa Co do swiata Warhammera znam go calkiem niezle wiec jezeli czegos nie jestescie pewni piszcie:) Mam pytanko: jak rozwiazac sprawe czarow?
Napisano 15 Czerwiec 200321 l Czesc :) Sorka ze nie chcialo mi sie tego wszystkiego czytac :) ale mam takich kilka lightowych pytan :) 1) ilu jest grafikow ? 2d i 3d :) 2) czy sa dostarczane szkice postaci z boku z przudu itd ? 3) jak beda animowane ? bones ? czy moze cs ? 4) Skala modeli ? 5) czy musze robic wszystko co wyslecie ? 6) czy musze byc w liscie czlonkow ? np. ze jezeli czegos nie zrobie albo sie nie wyrobie czy wypadam z teamu ? bo czas bym mial gora przez miech , poltora miecha ale zawsze mogl bym pomoc :) 7) czy sa jeszcz wolne miejsca ? :D pozdro :)
Napisano 15 Czerwiec 200321 l Grafików 2D jest sztuk 1...ale za to zapierda** za 5 :D za concept-arty odpowiada Anderton... grafików 3D sam nie wiem ilu jest jak będzie Rad to pewni się pochwali :) pozdro...
Napisano 16 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by KLICEK Czesc :) Sorka ze nie chcialo mi sie tego wszystkiego czytac :) ale mam takich kilka lightowych pytan :) 1) ilu jest grafikow ? 2d i 3d :) 2) czy sa dostarczane szkice postaci z boku z przudu itd ? 3) jak beda animowane ? bones ? czy moze cs ? 4) Skala modeli ? 5) czy musze robic wszystko co wyslecie ? 6) czy musze byc w liscie czlonkow ? np. ze jezeli czegos nie zrobie albo sie nie wyrobie czy wypadam z teamu ? bo czas bym mial gora przez miech , poltora miecha ale zawsze mogl bym pomoc :) 7) czy sa jeszcz wolne miejsca ? :D pozdro :) Przeprasza za opóźnienia w odpowiedziach. Co to znaczy \"lightowych\" ? 1. Grafików 2D jest 2 (Andertona liczę jako grafika 2D choć ściśle współpracuje z Phantomem) a 3D ze mną jest około 6 :-) 2. NIE 3. Wysyłasz mi modele klatka poklatce w 3DSach albo ja je animuje (nie czytałeś uważnie postów) 4. Oj kurczę do Sylwiusza 5. NIE 6. NIE najwyżej potącimy ci z pensji [lol] 7. Zawszę będą :) Procedura naboru nowego członka polega tym, że przedstawiam cię na KL 3D co oznacza, że udzielając się na forum udzielasz się już jako członek grupy.
Napisano 17 Czerwiec 200321 l Czesc :) radx bedziesz wieczorkiem na gg ? jesli tak to sie odezwij do mnie ... ja jestem caly czas tylko na niewidocznym 3310954 bo teraz sie sipieeeeszeeeeeee papap
Napisano 17 Czerwiec 200321 l co do rzutow boku przod itp to jesli ladnie poprosisz Andertona to Ci narysuje tak jak mi to zrobil :] pozdr
Napisano 20 Czerwiec 200321 l Witam...a więc udało mi się nakłonić Giorgiona do współpracy...zarówno jako grafik 2D i 3D...co mnie niezmiernie cieszy...cała jego działalność będzie filtrowana przezemnie...i wszystko co Giorgione będzie miał do roboty...będzie otrzymywał odemnie :) witam jeszcze raz Giorgiona na nashym pokładzie :) pozdro...[piwo]
Napisano 20 Czerwiec 200321 l Dzieki Phantom. Cieszę się, że mogę z wami współpracować.:D:D:D:D:D:D[jupi][jupi][jupi] Giorgione