Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam i mam pytanko jaka będzie utrata wydajności przy pracy radeona 9800pro na agp 4X zamiast 8X? Niestety moja starawa już płyta główna obsługuje jedynie 4:P

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm, niechcialbym wprowadzac w blad czy cos w ten desen ale ostatnio przesiadlem sie z radka 8500 na 9800pro (i z x4 na x8 w zwiazku z tym). Wydaje mi sie ze agp 4 a 8 to jednak roznica niewielka, zmienilem wszystko w kompie i oczywiscie jest o niebo lepiej ale podejzewam ze niewielki w tym udzial mialo agp. No nie wiem do konca, jakby Cie to interesowalo to moge przestawic na x4 i odpalic jakiegos 3dmarka to wtedy poznamy roznice.

Napisano

też zbytnio nie jestem pewien... ale jak dobrze pamiętam to jeszcze żadna karta w pełni nie obsługuje x8... zazwyczaj karty nie sa tak wydajne i wystarczy im mniej 'x'. Przy x4 na r9800 nie powinienes byc niezadowolony...

ale dla pewnosci niech sie wypowie jeszcze ktos bardziej poinformowany

Napisano
  • Autor

OK dzięki. KRESKA czy mógłbyś faktycznie w 3dmarku sprawdzic tą różnicę z agp?

I czy mógłbyś podać mi wynik(i wersje 3dmarka).

Napisano

3dmark2001

x4 - 17901

x8 - 18029

Napisano
  • Autor

Hmm u mnie tylko 10582... LOL to ja tu kase wywalam a tu co!!! od czego to może zależeć?? (aha powiedz jakie ustawienia bo ja 1024/768 bez AA, 32 bit color) czy jakis wplyw ma plyta glowna??

Napisano

no wplyw ma chyba wszystko :D . Co do ustawienie to domyslne czyli takie jak podales.

Napisano
  • Autor

może źle się wyraziłem chodzilo mi dokladniej o to ze moj procesor pracuje z czestotliwosciami 15X133 czy niskia wartosc FSB nie obniza wydajnosci calego komputera??

Napisano

Obniża. Im wyższe taktowanie szyny tym lepiej. Ja na przyklad mam teraz 21x133 @ 19x175 i czuje róznice - nie tylko za sprawą dodatkowych MHz na procesorze;)

Napisano
  • Autor

Ale żeby takie różnice od razu?? O 9000pkt prawie mniej. Coś mi tu nie pasuje. Rozumiem 200-300pkt ale nie tyle. :(