kreed Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 to jest moja 1 praca :] 3 dni pracy po ok 4 godziny ok poprawilem troche oswietlenie, nadalem teksture scianie i zmniejszylem odbicia na podlodze :]
Kuciel Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 zmien nazwe topica na taka jak w regulaminie, a pozatym to pracuj dalej :)
Leleń Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 jestes "Poczadkujacy" czyli po czad(t)ach k(ps)ujesz? zmiejsz reflection na podlodze, i wyrenderuj jeszcze raz, bo nie jest to najgorsza praca.. powodzenia. pozdr EDIT: s.c.e.n.a. - originalna nazwa;)
Hindus Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Raz - witamy na forum. Dwa -wymień shadery to pogadamy ;)
maras Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 jak na początki nie jest źle, modelowanie nawet ok, materiały odstają najbardziej, daj jakąś teksturkę na ścianie i faktycznie zrób coś z tą podłogą:) Pozdrawiam i walcz dalej!
kreed Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 jestes "Poczadkujacy" czyli po czad(t)ach k(ps)ujesz? zmiejsz reflection na podlodze, i wyrenderuj jeszcze raz, bo nie jest to najgorsza praca.. powodzenia. pozdr EDIT: s.c.e.n.a. - originalna nazwa;) czady - tak czaty - nie kuje - 3d psuje - mozg sobie ;)
Leleń Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 hehe dobre;)... i jak zmieniasz to podloze czy nie?:D pozdr
xeav Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 czym to renderowałeś, bo render jest nienajlepszy :]
Leru Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 kreed -> Zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i znień temat wątku
Leleń Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Leru dlaczego ma zmienic temat, przeciez ma "scena 3d: nazwa (tutaj dal "s.c.e.n.a.")?
kreed Napisano 10 Lipiec 2005 Autor Napisano 10 Lipiec 2005 czym to renderowałeś, bo render jest nienajlepszy :] robilem to w 3ds max ale... plik byl za duzy bym mogl go umiescic na forum wiec w photoshopie zmniejszylem troche wielkosci i jakosc :/
tweety Napisano 10 Lipiec 2005 Napisano 10 Lipiec 2005 chodzi o renderer, czyli np: vray, mental, brazil itp. :> jak dal mnie to scanline; materiały raytrace+fallof. podłoga Flat Mirror. keep working :)
kreed Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Nie wiem o co chodzi z tymi renderami (vray, mental, brazil itp. J)… ale znalazłem i pisze, ze to jest „scanline” (jest jeszcze jeden do wyboru) :] A jeżeli chodzi o materiały to np. podłoga to: standard blinn ale w self-illumination dalem mape typu falloff a w niej dopiero flat mirror(„falloff type” ustawiłem na shadow/Ligot) Ha nie wiem czy ktoś coś z tego zrozumie ale to nic ja jestem tu nowy :}
tweety Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 jest jeszcze jeden do wyboru to jest "mental ray". polecam sobie poczytac o nim. :)
Rekomendowane odpowiedzi