Napisano 9 Lipiec 200519 l mam okazje kupic róznorodna literature o maxiew lecz niektóre tytóły opisuja 2 czesc maxa niektóre 3 a jeszcze inne 4 czy roznice miedzy starszymi i nowszymi wersjami maxa sa na tyle duze ze niemógłbym sie uczyc z tego typu ksiazek..niewiem czy je kupic a tytuły sa naprawde ciekawe... :/
Napisano 9 Lipiec 200519 l pewnie bedzie tak ze w ksiazce do maxa 2 bedzie to co robi max 2 w ksiazce do maxa 3 bedzie to co robi max 2 i 3 itd... wiec najlepiej kup ksiazki do maxa 6 i 7, i tam zapewne beda wszystkie rzeczy z ksiazek do starszych wersji.. choc nie mialem wszystkich czesci maxa (5,6,7 mam) wiec niewiem jak jest ze wczesniejszymi, ale tam chyba sie interfejs zmienia i raczej bedzie klopot w szukaniem czegos co jest w maxie 2 w maxie 7... niezle pomieszalem, jesli ktos cos rozumie niech zlozy podpis:D dzieki za uwage. pozdr EDIT: ogolnie to nawet niewiem jaka masz wersje maxa, zakladalem ze 7...
Napisano 9 Lipiec 200519 l z tego jak kiedys zaczynalem z maxem 3 i ksiazka do 4.2 to pamietam ze interfejs np. animacji byl inny, wiec moga byc pewne trudnosci. ogolnie zreszta odradzam kupowanie ksiazek, tutki w necie sa duzo bardziej pozyteczne od jakis tam ksiazek, no i sa przewaznie za darmo :P
Napisano 9 Lipiec 200519 l Autor Moze I SĄ Ale Ja Juz 2 Tydzien Szukam Dobrego Tutoriala Aby Wymodelowac Glowe Bo Wszystkie Tutki O Tymsa Du Zada!!! I Skad Mam Sie Nauczyc Modelowac No Blagam Powiedzcie Mi!!!!!!?!??!?!?!?!?!!?
Napisano 9 Lipiec 200519 l heh, po prostu trzeba sporo ćwiczyć, nie tutki są do zada tylko ty, też z początku myślałem że to tutki są złe, wina leżała jednak po mojej stronie :) Polecam zaopatrzyć się w darmowe tutoriale z 3d-palace.com, 3dbuzz.com trzeba się tylko zarejestrować :)
Napisano 9 Lipiec 200519 l tez tak mysle... tutki do zada tutki do zada:D.. clown jak nauczysz sie modelowania glowy z jakies ksiazki to odrazu mi podaj tytul tej ksiazki (a ja polece ja kupic, rzecz jasna;)). pozdr
Napisano 9 Lipiec 200519 l Autor chyba tylko ty mnie na tym forum rozumiesz ale ja juz zaczynam watpic ze kiedys ulepie jakąś bańke :/ :)
Napisano 9 Lipiec 200519 l jak mowisz ze tutki sa do zada, to powiem ci ze ksiazki jeszcze bardziej :P z ksiazek ktore widzialem w ksiegarniach na pewno nie znajdziesz takiej ktora ci wyjasni jak porzadnie wymodelowac glowe, jakis wiekszy projekt. glownie one opisuja narzedzia, ich podstawowe wykorzystanie, np. wymodelowac piramide aztecka za pomoca poly i ekstrude.... hmm z tego to raczej ciezko bedzie ci sie uczyc ;P ps. a nie, kiedys mialem ksiazke, ktora opisywala jak zrobic jakies projekty, do maxa 2 albo 3 byla, w niej 3 projekty o armacie ze splajnow, lodce i chyba pokoju z drzewkiem w srodku, moze ktos pamieta??
Napisano 11 Lipiec 200519 l nie warto w knigi inwestowac, nei nauczysz sie z nich modelowac a tylko poznasz interface i pare skrotow nic wiecej, a tutki sa najlepsze i jest ich tak duzo ze napewno znajdziesz cos nie do zada :P