Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam taki problem jak w temacie. Zapewne można to zrobić reactorem ale ja o nim nie mam zielonego pojęcia.

Opis: Mam obiekt i nad nim liny chciałbym je opuścic na ten obiekt tak zeby sobie realistycznie wisiały :P Nie mam pojęcia co wpisać w google, forumowa wyszukiwarka tez mało znalazła - pomóżcie :D

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Reactorem najlepiej, z tego co pamietam jest do tego specjalny obiekt Rope (?), poszukaj na necie jest sporo videotutoriali do reactora. Można spróbować splainy ( kształt opadających lin ) zrobic i potem do obiektu (liny) przypisać deform to path (czy jakos tak).

Napisano
  • Autor

GRiPi:A moze nie ?? Nie posiadam helpa gdyz mam triala. Chodzilo mi o odpowiedź jakiej metody a sam juz do niej poszukam tutków dlatego podziękowania dla Synuś'a za prawidłową odpowiedź ;) :D

Napisano

MaGuu -> a to nie jest żaden problem, bo help jest do sciągnięcia na stronie discreeta.

Co do tych lin to oczywiscie reactor, ale jeżeli nie ma ich dużo to możesz ręcznie poustawiać.

Napisano
  • Autor

streaker skorzystałem z Twojej rady :D i sobie zassałem helpa no i znalazłem to co mi było potrzebne.

Niestety pojawił się kolejny problem, dlaczego jak biorę symulacje i lina ładnie sobie opada to powstaje luka między obiektem a liną? o np taka luka :P Próbowałem wiele rozwiązań ale nic nie pomaga - moze ktoś z was spotkał się z czymś podobnym ?