Napisano 11 Lipiec 200520 l to chyba dlatego ze jest to jako 膰wiczenie i eksperymentowanie ze swoimi umiej臋tno艣ciami(bo po kresce wnioskuj臋 ze tw贸j warsztat jest niez艂y)...nie mam ci臋 co poprawiac bo napewno napiszesz ze taki by艂 tw贸j zamierzony cel...wg mnie miejsce tego rysunku jest w speed painting
Napisano 11 Lipiec 200520 l Autor a to wrzuc臋 tak膮 pani膮 mo偶e si臋 kto艣 zainteresuje:p:p...co powiecie o tym rysunku??
Napisano 11 Lipiec 200520 l Autor nie no Pa6lo pisz co uwa偶asz za s艂uszn臋...ja si臋 nie obra偶am:p...dzi臋ki za rad臋, jestem tu od 3 dni i jeszcze nie bardzo si臋 orientuje w budowie tego wszystkiego...uwierz mi 偶e to nie by艂 speed painting (dziubzia艂em to ca艂膮 noc):p:p...
Napisano 11 Lipiec 200520 l Wow Pablo... Ale ta pani jest erm no...niezaspokojona :P Mi sie wydaje ze rysujesz za wysokie czolo lub za nisko i za male brwi oczywiscie tylko jak na moj gust :)
Napisano 12 Lipiec 200520 l sproboj poprawic jej brwi, narysuj wyzej, pokombinuj z wielkoscia, zniz troche czolo. Powinnpo byc super
Napisano 12 Lipiec 200520 l hmm... no ciekawe ciekawe. Czy ta pani to o艂贸wek? Je艣li tak to nie rozcieraj bo chyba tak robisz. Co do g艂owy to faktycznie troch臋 zr膮bana, ale musz臋 przyzna膰, 偶e 艂okie膰 prawej r臋ki i艣cie imponuj膮cy. Jak ju偶 napisa艂em g艂owa do bani - za du偶a, oczy z zezem i czo艂o jak u giertycha. reszta na prawd臋 nie藕le wystudiowana.
Napisano 12 Lipiec 200520 l Hehe romu艣 to kosmita od stop do glow ;) lepiej nieprzyrownu(o)j nikogo do niego bo.... nikomu sie nie nalezy ;P
Napisano 12 Lipiec 200520 l ja do g艂owy nic nie mam..widzia艂em dziewczyny kt贸re tak wygl膮daj膮(min podobna kobieta udawa艂a mi korepetycje z matematyki:) co m贸wi samo za siebie ze nie powinni艣my rysowa膰 samych przyk艂adnych idea艂贸w z doskona艂ymi proporcjami....ewolucja robi swoje i kazdy rodzi si臋 inny (niski z innym kolorem sk贸ry, wysoki itp...inny to nie znaczy ze gorszy wi臋c wypada艂o by prosi膰 o odrobine wyrozumia艂o艣ci w tym kierunku postrzegania:)) 聽 praca 艣wietna tylko w艂a艣nie nie rozcieraj o艂贸wka, co prawda troche trzeba si臋 namacha膰 o艂贸wkiem i g贸mk膮 w czasie b艂臋d贸w..ale rozcieranie jest to droga na skr贸ty....mnie tam pozycja nie razi...ka偶da pozycja cz艂owieka jest ciekawa....straszne by by艂o gdby艣my wszyscy rysowali ludzi siedz膮cych prosto albo stoj膮cych na baczno艣膰:P {艣wirki} ...na jednym z forum jaki艣 kole艣 do teczki na warszawskie ASP wsadzi艂 sw贸j rysunek ze swoim zwodem i nic mu za to nie zrobili:)
Napisano 12 Lipiec 200520 l Autor no prosz臋 wzw贸d te偶 ma swoje walory artysztyczne...kto by pomy艣la艂:]...dzi臋ki ch艂opaki i dziewczyny za zainteresowanie to jest bardzo wa偶ne...nie no to jest jedna ze starszych pracek teraz ju偶 nie rozcieram paluchem;p...widze 偶e to nie ma sensu...
Napisano 16 Lipiec 200520 l ???? a dlaczego nie wolno rozciera膰 paluchem? (Czy to jaki艣 obicach?Tr膮ci deptakowym malarstwem czy co?). Czy kto艣 mnie o艣wieci? Wielu artyst贸w robi to i jest ok. To kwestia wprawy i wyczucia. Je艣li chodzi o "ryjki" to ostatnia (czyt. pierwsza z prawej:-) najlepsza. Wydaje mi si臋,偶e narysowa艂e艣 j膮 jako ostatni膮 kiedy r臋ka by艂a ju偶 w "transie".
Napisano 17 Lipiec 200520 l ???? a dlaczego nie wolno rozciera膰 paluchem? (Czy to jaki艣 obicach?Tr膮ci deptakowym malarstwem czy co?). Czy kto艣 mnie o艣wieci? Wielu artyst贸w robi to i jest ok. To kwestia wprawy i wyczucia 聽 w kazdej przyzwoitej szkole rysunku ucza zeby paluchem nie rozcierac...i to nie kwestia obciachu, a raczej umiejetnosci. Najladniejsza w rysunku olowkiem jest dobra kreska ( a nie rozpaprana plama) jesli ktos nie potrafi przyrzadem do rysowania to wyrecza sie czescia wlasnego ciala. Widzialem bardzo niewiele przypadkow gdzie rozcieranie bylo w jakis sposob uzasadnione... 聽 A co do rysunkow to calkiem niezle :) Pani ma cos w sobie (nawet lekko rozmazana :) )
Napisano 17 Lipiec 200520 l Autor dzi臋ki za komentarze i rzeczywi艣cie Belus pierwsza z prawej by艂a ostatnia;)...widze 偶e lubisz si臋bawi膰 w analityka:p...i tak jak powiedzia艂 Archangel, rozmazywanie 艣wiadczy tylko o tym 偶e nie potrafi si臋 w pe艂ni wyko偶ysta膰 przy偶膮dy do rysowania, bo w rysoaniu chodzi o kresk臋...a w malarstwie o plam臋...pozdrawiam
Napisano 17 Lipiec 200520 l bo w rysoaniu chodzi o kresk臋...a w malarstwie o plam臋...pozdrawiam 聽 Tu nie ma regul, w rysunku i malarstwie kazdemu chodzi o cos innego i to jest fajne. Czasem wrecz ciezko znalezc granice miedzy jednym a drugim. Palec to tez przyrzad do rysunku, czemu nie. Problem, ze faktycznie rzadko ktos potrafi go wykorzystac. Michal Aniol potrafil, Leonardo da Vinci potrafil. Parramon nie potrafi, ale z powodzeniem wydaje swoje ksiazki do nauki rysunku, gdzie holduje ta technike.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto