Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no to mam jeszcze jedno pytanie zauwazylem ze jak pytam na forum to potem szybciej sam znajduje odpowiedz [lol]

chodzi o antialiasing dosc czesto pojawiaja mi sie na renderach nie wiadomo skad niewyaliasowane krawerdzie dolaczam kawalek przykladu

moze ktos sie zetknal z podobnym problemem i chcialby pomoc?

jakby ktos nie widzial to chodzi o ta dluga krawedz nad zacienionym kątem

sprawdzalem i brazil wogole jakby nie probkowal tego miejsca tajemnicza sprawa i dosc czesto sie zdarza jak zauwazylem[hmmm]

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

eee chcialbym zeby to bylo tak proste to jest wyrenderowane z probkowaniem 1/2 jak ustawie nawet 1/4 to nie jest dobrze obawiem sie ze to powazniejszy problem

Napisano

Zmien ustawienia Shade Rate.. powinno chyba pomoc...

Napisano

Miałem podobny problem. To chodzi chyba o materiał jaki używasz. Spróbuj go zmienić na jakiś z bitmapą w diffuse. Jeżeli potrzebujesz np. szarej tekstury to zrób tak: w Photoshopie lub innym programie zrób bitmapę 640x480 a takim kolorze i dodaj minimalnie szumów. Mi pomogło. Chodzi o to, że brazil inaczej cieniuje powierzchnie o jednolitym kolorze a inaczej takie co mają konkretną teksturę z bitmapą w diffuse zamiast czystego koloru. Mam nadzieję, że o to chodziło. Jak ja coś zakręce czasami. [rotfl2][rotfl2]

Napisano

a sec rate masz na 1 czy wiecej ??

ile Bounces ??

[co?]

pozdro

fotoas