Napisano 11 Lipiec 200519 l Oczywiście szukałem na forum, trafiłem tu: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=14926&highlight=reactor+attach , ale nie znalazłem odpowiedzi na problem: Mam sobie splina w kolekcji Rope i chcę, aby jeden koniec sznurka był przyczepiony do jednego RB, a drugi do drugiego. Robię więc tak: Zaznaczam sznurek, modyfikator "reactor Rope"->Vertex, zaznaczam jeden wertex na końcu sznurka, przycisk Attach to RigidBody, później w okienku Consrains (czy jakoś tak) klikam na poz "Attach to Rig.." i wskazuje jeden obiekt. No i właśnie, jak podpiąć ten sznurek do drugiego RB? Gdy zaznaczam vertex na drugim koncu szurka i wykonuę dalej powyższe czynności, to sznurek w efekcie podpięty jest i tak tylko do jednego obiektu. Stąd moje pytanie jak zrobić, aby było dobrze?
Napisano 11 Lipiec 200519 l mamy gdzies video tutka tego, ale teraz ci nie powiem (nie pamietam dokladnie)
Napisano 12 Lipiec 200519 l Musisz użyc modyfikacj "mesh select" albo "spline select" (nie pamiętem dokładnie co jest dołanczane do kolekcji lin) wybrać fragment liny, który ma być przyczepiony do drugiego ciała i nadać modyfikację "attach to rigid body" na to zaznaczenie, później skonfigurować odpowiednio "Attach to Rigid Body".
Napisano 12 Lipiec 200519 l Autor jubbaday ->nie mam nigdzie mdyfikatora attach to RB - mam max'a 7, a tu chyba nie ma takiego modyfikatora ,przynajmniej nie znalazłem. Ok, problem rozwiązany metodą prób i błędów: zaznaczam vertex, klikam na Attach to Rb, później w rolecie Coinstrains klikam Keyframe Vertices (jakkolwiek to działa), i wtedy dopiero zaznaczam kolejny vertex, attachtoRB itd.