krzysiek_gfx Napisano 11 Lipiec 2005 Napisano 11 Lipiec 2005 Czy zna ktoś moze skrót do color pickera w photoshopie?? Bo cos nie moge go odnalezc :/ Dolaczam print screen zeby nie bylo watpliwosci o co mi chodzi ;)
tweety Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 nie ma. możesz za to wcisnąć F6 i masz paletę kolorów.
PPK Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 jezeli nie ma to zawsze mozesz sobie sam ustawic skrot
krzysiek_gfx Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Ustawił bym sobie sam skrot ale cos nie moge znalezc nawet tej funkcji :/ Coz zostaje F6. Zaczyna mnie wkurzac ta photoszopa. Po nacisnieciu 2 krotnym F ekran na około robi sie czarny, chciał bym zmienic ten kolor na ciemny szary, ale stwierdzam, ze tez sie nie da :/ Jaki ten photoshop konfigurowalny....
tweety Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 ech. przecież tak afjnie rysuje się w nocy na czarnym tle. co do panleu skrótów: EDIT>Keyboard Shortcuts, albo Alt+Ctrl+Shift+K powyższa opcja dotyczy Photoshopa w wersji CS i CS2 we wcześniejszych tego nie było. mam nadzieję że po tej fuzji (Adobe + Macromedia), koledzy z Adobe nauczą się czegoś od kolegów z Macromedia i pokażą bardziej konfiguratywnego PSa. pozdrawiam
Drakula Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 kolor tla mozna przeciez zmienic przez wybranie wiaderka i z ALTem klikniecie na tlo.
SansSerif Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 kolor tla mozna przeciez zmienic przez wybranie wiaderka i z ALTem klikniecie na tlo. z shiftem i tylko kolor tła które pojawia się po pierwszym wcisnięciu "F" :)
krzysiek_gfx Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Okey tweety, panel do konfiguracji sie otwiera i jest tam duzo opcji ktore mozna przypozadkowac do klawiszy,ale tej co ja szuka to wlasnie nie ma :) Color picker sie to chyba zwie i wlasnie tego caly czas nie moge odnalezc :/
SansSerif Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 jeżeli o sam picker chodzi to gdy mamy wybrane narzędzie do malowania zawsze można wciskając ALT uaktywnić chwilowy color picker.
SansSerif Napisano 12 Lipiec 2005 Napisano 12 Lipiec 2005 SansSerif bo masz trzy tryby wyświetlania: 1. obrazek w okienku 2. obrazek bez okienka na tle twojego koloru 3. obrazek bez okienka, bez windowsowych pasków okna programu i tego na dole ale tylko na czarnym tle najlepszye chyba udogodnienie w wersji cs ps to możliwość przesuwania obrazka poza okno w trybach 2 i 3.
krzysiek_gfx Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Napisano 12 Lipiec 2005 Co do color picker to wiem ze alt go uaktywnia,ale chodzi mi o sytuacje w ktorej kolor ktory chce nie znajduje sie na ekranie i wlasnie o taki skrot mi chodzi,narazie pozostaje mi F6
Rekomendowane odpowiedzi