Napisano 12 Lipiec 200519 l Witam! mam duży problem, a raczej dwa problemy. 1 ( ten większy ). poniżej znajdziecie adrest do strony na której jest tekst z "total textures". jest w nim pokazane jak można połączyć materiały - tak aby najpierw była ładna ściana a następnie na nią nałożyć czrnobiałą teksturę i mieć mech na ścianie. ja nie wiem jak to zrobic a tam jest to opisane. nie znam angielskiego tak bardzo więc nie poradze sobie. napisałem gdzie są zdjęcia przed dodanie tekstury i po dodaniu więc klikajcie na dolny link. 2. Również na total textures są pliki z bibliotekami materiałów ( .mat ). Jednak te pliki pasują do maxa 5 i 4, a ja mam 7. kiedy je wczytam nic się nie pojawia i jest jakiś sposób aby je otworzyć? Z góry dzięki za rady link - http://www.hubertk.neostrada.pl/t-tips/t-tips.htm
Napisano 12 Lipiec 200519 l Materiały łączy się za pomocą shadera 'blend' Mapy w slotach można łączyć za pomocą mapy 'mix' W obydwu przypadkach zasada jest podobna - wybierasz dwa materiały/mapy a w 3 slot wstawiasz maskę, za pomocą której chcesz je mieszać. Na nr.2 nic nie powiem, nigdy nie mialem okazji się z tym zetknąć.