mkk3a Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 mam pewien problem w v-rayu - gdy ustawiam background w environmencie i właczam GI, to obrazek (bądz kolor) uzyty jako tło oświetla mi sceną - i to w dodatku dosyć dziwnie... czy da sie to jakoś wyłączyc?
JunioR Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 a próbowales w zakładce GI buffer/Color mapping przełączyć type na HVS exponential i wyłączyć affect background.
Bobby_digital Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 mysisz wlaczyc vrayowy skylight enviroment. bo zwykla bitmapa tak wlasnie oswietla.
mkk3a Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 GRiPi - tu nie ma zadnych świateł (takze skylighta). jest tylko włączone tło i GI JunioR - spróbowałem, ale dalej oświetlenie przypomina zblurowane tło Bobby_digital - dzięki, to pomogło, sam bym na to nie wpadł :) Baldack - to jest wg konceptu do IGI2 :) (zresztą luknij do minibitwy, tam jest koncept)
Marcin Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 nawet przy wylaczonym skylight vray oswietla scene z GI przez evoirment ... jesli jest ustawiona na screen a nie na spherical evoirment to mogą wyjsc takie buble ... wlacz skylighta ... i wylacz default lights ...
Rekomendowane odpowiedzi