Napisano 15 Lipiec 200519 l mam pewien problem w v-rayu - gdy ustawiam background w environmencie i właczam GI, to obrazek (bądz kolor) uzyty jako tło oświetla mi sceną - i to w dodatku dosyć dziwnie... czy da sie to jakoś wyłączyc?
Napisano 15 Lipiec 200519 l a próbowales w zakładce GI buffer/Color mapping przełączyć type na HVS exponential i wyłączyć affect background.
Napisano 15 Lipiec 200519 l mysisz wlaczyc vrayowy skylight enviroment. bo zwykla bitmapa tak wlasnie oswietla.
Napisano 16 Lipiec 200519 l Autor GRiPi - tu nie ma zadnych świateł (takze skylighta). jest tylko włączone tło i GI JunioR - spróbowałem, ale dalej oświetlenie przypomina zblurowane tło Bobby_digital - dzięki, to pomogło, sam bym na to nie wpadł :) Baldack - to jest wg konceptu do IGI2 :) (zresztą luknij do minibitwy, tam jest koncept)
Napisano 16 Lipiec 200519 l nawet przy wylaczonym skylight vray oswietla scene z GI przez evoirment ... jesli jest ustawiona na screen a nie na spherical evoirment to mogą wyjsc takie buble ... wlacz skylighta ... i wylacz default lights ...