Napisano 19 Lipiec 200519 l Jak uzyskac w mental rayu cos w stylu Brazilowskiego refraction (w jego materialach)? Wogole sie da? :>
Napisano 20 Lipiec 200519 l Możesz objaśnić co oznacza "cos w stylu Brazilowskiego refraction" ? Chodzi Ci o uzyskanie zwykłego zjawiska refrakcji, czyli "załamania fal na granicy rozdzielającej ośr. o różnych współczynnikach załamania" ?
Napisano 20 Lipiec 200519 l Autor tz. ze powierzchnia nie odbija wszystkiego idealnie, tylko tak jak by ta powierzchnia byla matowa.
Napisano 21 Lipiec 200519 l Domyślam się, że chodzi o to: Aby zrobić coś takiego, tworzysz materiał "mental ray", do slotu "Surface" wkładasz "Glass (lume)". Parametry, które powinny najbardziej Cię zainteresować to "Blur Reflection" i "Blur Transparency" (przykłady w obrazku wyżej).
Napisano 21 Lipiec 200519 l Autor Kurde wyglada niezle, czyzbym przeoczyl ten material? Hmm Mam Maxa5, nie wiem czy jest a tyle nowy Mental Ray, ale zobacze jutro. Efekt niezly. Dziekuje.
Napisano 22 Lipiec 200519 l Jeszcze jeden test (wartości liczbowe na obrazku określają parametr 'spread', samplowanie wynosi: 32).
Napisano 22 Lipiec 200519 l Autor Dobra dobra, testy testami ;-) ale czy taka mozliwosc jest w Mentalu ktory jest w standardowo w Maxie 5?
Napisano 25 Lipiec 200519 l Autor Hymmm mam braki :-) W takim razie Radiocity i to o jeden wyzej (light costam) to nie jest mental? Ma skylight i kilka innych bajerow.