Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jak w maxie wyrenderować klatki z kanałem alpha, czyli te standardowe czarne tło ma być niewidoczne przy nakładaniu tych obrazków na siebie w innych programach

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 967
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

alphe jak i parę innych rzeczy znajdzesz w opcjach renderingu w zakładce 'render elements'.

Alpha będzie w osobnym pliku, ale to chyba nie aż taki duży problem...

Napisano

Ja to bym zrobił inaczej: wyrenderował z czaenym tłem, w PS zaznaczył magic wand tło, następnie inveryt selection, do osobnej warstwy, tło wywalam, a resztę zapisuję jako Tifa. ...I już. :)

Napisano
  • Autor

VGT czy ja to źle robię czy top tak ma być...jak wybieram tę opcję alpha to renderuje mi jeden kolorowy obrazek z czarnym tłem i drugi ten sam tylko czarno-bialy..czy to tak ma być, że potem mam to w maxie jeszcze jakoś połączyć czy co??

Napisano

Tak ma byc. VGT napisal: "Alpha będzie w osobnym pliku, ale to chyba nie aż taki duży problem...". Masz teraz jeden normalny obrazek + do niego maskę przezroczystości, czyli właśnie Alpha. Tam gdzie jest czarne jest przezroczyste, a tam gdzie białe, nie. Niektóre formaty zapisu pozwalają na zapisanie alpha w tym samym pliku, na przykład tiff.

Napisano

Zapisuj poszczegolne klatki animacji f pliku ktory obsluguje kanal alpha np. TGA 32bit. Nastepnie otwierasz ten obrazek w programie graficznym i bedzie on posiadal w sobie ten kanal alpha ktory potrzebujesz. Pozdr. E.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.