yookeer Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 No widze ze tutaj wszyscy sa bardzo bliscy tematu... no ja niestety jestetm zwolennikiem fantasy, aczkolwiek moj mag, jaknajbardziej kojarzy mi sie z maszyna bojowa, wrecz do zabijania! A wam? Czekam na komentarze! JoKeR
Cruzh3r Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 Z perspektywy koncepcji. Mag który sobie medytuje ni cholery nieprzypomina mi maszyny do zabijania. Co innego mag w wirze walki rzucający wokoło ogniste kule. Skacząc i bijąc laską wszystkich wokoło z rozwianym płaszczem. Czytałeś Ursule le Guin? Na okładce mag ma cechy takiej maszyny chociaż nie walczy. tylko "medytuje " niby. Pewne jego cechy wskazują na jego "grozę" np. zamiast twarzy widocznej w płaszczu cień. itp.
Azakiel Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 jakkolwiek koncept niezły - trzyma klimat , tak obawiam się iż zbyt daleko odbiegłeś od tematu, nie podchodzi to pod maszyny bojowe ani pod moment krytyczny ...no chyba ze przerobisz tak tego maga by wyglądał bardziej mechanicznie , tutaj podam ci przykład tego co mam na mysli...narysowałem to kiedyś http://www.digart.pl/zoom.php?id=148089&dwnl=1 to mój stary koncept kapłana/maga ze świata gdzie religia nierozerwalnie połączona jest z technologią
yookeer Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 noo to juz cos - przerobimy go na robota :) Cruzh3r - A po czym poznajesz w innych pracach ze to maszyny bojowe? W koncu to np tylko stojacy czolg! Nie musi odrazu nawalac do ludzi by bylo o tym wiadomo. No chyba ze sie myle. Niestety nie widzialem tejksiazki ani okladki ;) JoKeR
Rekomendowane odpowiedzi