Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Za duze... nawet jak pomniejszysz.. obrazek straci wyrazistosc a te promienie i tak beda w h*j za wielkie

JoKeR

Napisano
  • Autor

co proponujesz? pomniejszszyc? hmm a prubowales zmiejszyc czy tak myslisz? a i czy projekt ogolnie procz wielkosci moze byc?

Napisano

Może spróbuj zrobić napis który tworzyłby kształt uśmiechu jeżeli już ta forma logotypu i kolorystyki pasuje klientowi ;]

Promienie jw do wymiany.

Napisano

Przy zmniejszaniuc to juz calkowicie napisu nie widac... calosc ok ale moim zdaniem:

Bez tego zoltego

wiekszy napis

mozna zrobic ten napis a zamiast o wstawic toszare slonko...

raczej popracowalbym nad wyrazem twarzyu w tym slonku

gdyby bylo bez zoltego zamien promienie ze miejscami( w szarym slonku )

JoKeR

Napisano

Troche wyglada jak pokemon. Przedewszystkim dalbym ostrzejsze kontury i mysle, ze lepiej by wygladalo bardziej wektorowo, bardziej pod styl KDE ;).

Napisano
  • Autor

yooker1 - wielkosc promieni rozwiazalem - do kazdego rozmiaru tworze nowy obrazek :)

mothman - jak wyzej + to by nie przeszlo przy mniejszych rozmiarach(chociaz mozna by postawic ) ale poco komibnowac?

yooker2 - zolty zostanie. btw co w nim nie pasuje? co do szarego slonka pomysle - ale wydaje mi sie ze bylaby juz lekka przesada ze znakiem tj slonkiem

scelt - koles mi to samo powiedzial :) ostrzjesze kontury? ale trybu(niebieski) czy promieni? a co do wektorow - nie znam sie ;/;/ kiedy cza bedzie neistety

tenks big za odpowiedzi:)

Napisano
  • Autor

ok to troche podszlifowana wersja duzego + bonusik w postaci loga w rozmairze 128*128 - btw bede tu zamieszczal wsio co do projektu Kadu Revolution zrobie

duzo sie nie zmienilo hehe

Napisano

Hmm, proponowalbym skrocic jeszcze te trojkaty i dodalbym jakis odblask z

kolorem czerwonym ;>. Z niebieskim sprobuj zrobic delikatny gradient (bardziej z KDE sie bedize kojarzyc), ciekaw jestem jak to bedize wygladac wtedy.

Coraz lepiej..

pozdr

Napisano
  • Autor

shit....niedawno sie dowiedzialem, ze ow programista ktory mial ambicje zrobic Kadu Evolution zrezygnowal z tego projektu(przebienie Kadu) i postanowil sam napisac nowy Komunikator. Więc tak: Logo skończe tak jak proponujecie, albo podobnie, albo sprubuje zalezy :). Bedzie material do portfolio lol hehehee...ok to tyle - wieczorem, albo jutro z ranca apdejt....

pa

Napisano

mlody_: jestem ciekaw czym mialoby byc to Kadu Evloution w porownaniu do zwyklego Kadu ? ;> pisac nowy komunikator to strata czasu, skoro jest ich juz tyle, ze nie wiadomo, ktory wybrac, ale powodzenia mu zycze.

pozdr

Napisano
  • Autor

scelt - nie mam pojecia. nigdy nie mialem linuksa i raczej miec go nie bede. a robienie takich graficzek to dla mnie kolejne doswiadczenie, ktorego ciagle malo i malo :( Robienie kolejnego komunikatora dla Linuksa to widocznie dla niego tez dosiadczenie...nie wiem nie mam pojecia - ja robe grafike i sie tym zajme.

btw - szkoda ze nie zobacze moich graficzek w akcji :(

Napisano

Mysle, ze powinienes popracowac troche nad wektorami. Masz fajne pomysly, ale czasami wydaje mi sie, ze prostota jest lepsza ;).

Zerknij na ten tutorial. a dokladnie na 2 pierwsze punkty:

http://www.purephotoshop.com/article/17

Moze ci sie przydac ;>

pozdr

Napisano
  • Autor

stary pozniej napisze ci sloa podziekowania bo teraz testuje nowe umiejetnosci i bajery i w ogole :)

Napisano
  • Autor

wilkie dzieki :) scelt - a masz moze jakies tuty o wektorach w ps?...wiem google.pl, ale moze posiadasz cos ?